Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:732613
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Akmeņogles, naftas produkti un dabasgāze ir fosilie kurināmie – tas nozīmē, ka šo enerģijas krājumu daudzums uz Zemes ir ierobežots un tie neatjaunojas. Pēc 20 gadiem tiek prognozēts naftas ieguves samazinājums, savukārt gāzes krājumi pietiks vismaz 100 gadiem pie pieaugoša šo resursu patēriņa līmeņa. Savukārt akmeņogļu krājumi pasaulē ir vislielākie, taču to izmantošana rada ievērojamu vides piesārņojumu, tāpēc to ieguves un izmantošanas apjomi ir samazinājušies. Tomēr gāzes un naftas ieguves apjomi pasaulē pieaug, un pieaug arī sadedzināšanas procesā videi izraisītais piesārņojums. Lielākā daļa valstis ir pievienojušās Japānā noslēgtajam Kijoto līgumam, kurš paredz pakāpenisku fosilo kurināmo izmantošanu enerģētikā, aizstājot tos ar alternatīviem enerģijas veidiem. Balstoties uz Kijoto līgumu, no 2005. gada ES valstīs tika ieviesta siltumnīcas efekta izraisošo gāzu tirdzniecība.
Ražošanas uzņēmumi, kuriem ir izmešu kvotu pārpalikumi, gada beigās tās var pārdot uzņēmumam, kam tās nepieciešamas. Viena tonna CO2 izmešu ir ekvivalenta vienai izmešu kvotai.
Skaidrs, ka nākotnē tiks meklēti jauni enerģijas veidi, bet naftas un akmeņogļu izmantošana pakāpeniski samazināsies. Šajā referātā ir sniegts īss ieskats par akmeņogļu, gāzes un naftas resursiem un ieguvi pasaulē.

Kas ir nafta?
Nafta - (gr. naphtha, no persiešu neft) - derīgais izraktenis, kas veidojas un uzkrājas Zemes garozā. Nafta ir sarežģīts ogļūdeņražu maisījums, kura galvenā sastāvdaļa ir alkāni, alicikliskie savienojumi (naftēni) un to atvasinājumi. Nafta satur arī arēnus un dažādus piemaisījumus - skābekli saturošus atvasinājumus, sēra atvasinājumus, slāpekļa atvasinājumus, kā arī naftā izšķīdušās naftas pavadgāzes, ūdeni, minerālsāļus. Nafta ir eļļains šķidrums ar īpatnēju smaku, gaiši līdz tumši brūns, arī gandrīz melns. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1313169
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties