Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:604286
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mutes kopšana ir svarīga ikvienam. Mūsdienās cilvēki dzīvo ilgāk, un pieaugušie ilgāk nekā jebkad agrāk saglabā savus zobus. Tas nozīmē, ka veselīga mute un zobi kļūst arvien svarīgāki. Lai saglabātu zobus un smaganas veselīgus visu mūžu, atslēga ir laba mutes higiēna. Ir pieejams plašs dažādu mutes dobuma kopšanas produktu klāsts. Visvairāk lietotie produkti ir manuālās un elektriskās zobu birstes, zobu pasta, mutes skalojamais līdzeklis un zobu diegs.

Pilnīga mutes higiēna ir ne tikai zobu tīrīšana. Produktu lietošana zobu starpu tīrīšanai (piemēram, zobu diegs un mutes skalojamais līdzeklis) papildus zobu tīrīšanai var palīdzēt iztīrīt zobu starpas, vietas, kuras ir grūti iztīrīt tikai ar zobu birsti.
Ar zobu tīrīšanu vien, izmantojot tikai zobu birsti bez zobu pastas un zobu diega, nepietiek, lai notīrītu aplikumu visās mutes daļās.
Aplikums ir lipīgs bezkrāsains slānis, kas pastāvīgi veidojas uz zobiem. Siekalas, pārtika un baktērijas kopā rada nogulsnes, kas uzkrājas uz zobiem un zobu un smaganu saskares vietās. Cīņa ar aplikumu ir daļa no mutes dobuma kopšanas visa mūža garumā un, ja aplikums netiek notīrīts, jūs riskējat iegūt smaganu slimības un zobu kariesu. Zobu diega lietošana papildus tīrīšanai efektīvi iztīra zobu starpas, notīrot aplikumu vietās, kur ar zobu birsti ir grūti piekļūt.

Ir pieejamas daudz dažādas zobu birstes. Parasti zobārsti iesaka lietot zobu birstes ar mazu birstes galviņu, jo tās var labāk aizsniegt dažādas mutes dobuma vietas, tostarp, grūti aizsniedzamos aizmugurējos zobus.
Lai iegūtu vislabākos tīrīšanas rezultātus, svarīgi ir regulāri nomainīt zobu birsti. Zobārsti iesaka nomainīt zobu birsti ik pēc trim mēnešiem. Jauna zobu birste var notīrīt vairāk aplikuma nekā lietota.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties