Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:582163
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.11.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Viltus ziņas Latvijā
Manuprāt, Latvijā nav daudz viltus ziņas. Es neuzskatu, ka pie mums tā ir liela problēma salīdzinot ar citām pasaules valstīm. Mēs esam maza valsts, tāpēc diezgan labi varam iedziļināties dažādu jomu problēmās, kas mums liek pēc iespējas kritiskāk novērtēt izlasīto vai dzirdēto informāciju. Piemēram, Amerikā vai jebkurā citā lielajā valstī... Visu laiku tik daudz, kas notiek, ka tu nespēj uztvert tik daudz informācijas un esi lietas kursā tikai par mazu daļu no kopējā info, tāpēc nav tik liela iespēja salīdzināt un pārbaudīt materiāla patiesumu.

Vienīgais, ko es iesaku un ko es esmu dzirdējusi medijpratības kursos ir tas, ka ir jāsalīdzina iegūtā informācija ar citiem avotiem un ļoti kritiski jāizvērtē šī informācija. Ar laiku viss paliks aizvien sareždžītāk, jo tehnoloģijas attīstās un pēc laiciņa varēs tik viegli pārtaisīt fotogrāfijas, ka tās izskatīsies īstas un pat eksperti neatpazīs vai tā ir patiesa.

Jauniešu medijpratība
Problēmas:
Jaunieši pārāk daudz sēž sociālajos tīklos, kur arī ir visvairāk viltus ziņas, tāpēc uz tajām uzķeras.
Bieži tie jaunieši, kuri jūtas vientuļi, piereģistrējas dažādos informācijas portālos un satiekas ar manjakiem,kurus pat nav iepazinuši.
Jaunieši savos sociālajos tīklos izliek par daudz informācijas par sevi, kuru var redzēt ik viens un ļaunprātīgi izmantot.

Manuprāt, jauniešiem aizvien vairāk skolās runā par medijpratību, kas liek viņiem aizdomāties par drošību internetā, tāpēc es uzskatu, ka situācija uzlabojas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties