Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:440853
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Divdesmitais gadsimts modes vēsturē bijis ārkārtīgi piesātināts, un katra jauna desmitgade sākās ar radikāli jaunām tendencēm, audumiem un siluetiem. Šī laika modes mākslinieku vārdi ir kļuvuši par zīmoliem, bet tērpi - par leģendām.
Pirmā,kas uzdrošinājās mainīt līdzšinējo priekšstatu par sievietes ikdienas un svētku apģērbu, bija Gabriele Koko Šanele (Gabrielle 'Coco' Chanel). Tieši Šaneles veidotie tērpi ļāva sievietēm justies ērti pēc gadsimtiem ilgi valkātajām neērtajām korsetēm. 
Pati Šanele valkāja vīrišķīgas drēbes, un daudzas nianses viņas radītajos tērpos bija aizgūtas no vīriešu garderobes. Tomēr visi viņas tērpi saglabāja sievišķīgi atturīgu eleganci, kas tik ļoti fascinēja sievietes. Paaudzes ir mainījušās, bet trīs no Šaneles radītajām ikonām ir izturējušas visas laika pārbaudes un kļuvušas par absolūtu klasiku - Chanel tvīda kostīms, mazā melnā vakarkleita un smaržas Chanel N°5.

Interesanti, ka vīriešu mode kā atsevišķs industrijas virziens līdz pat divdesmitā gadsimta sešdesmito gadu beigām nebija aktuāls. Vīriešu apģērba standarts bija klasisks uzvalks, kura fasonu nianses mainījās tikai nedaudz, tomēr uzvalkam bija jābūt ideāli pašūtam. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties