Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:961548
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas brīvības cīņas
Līdz ar Latvijas neatkarības pasludināšanu tika izveidota pagaidu valdība K.Ulmaņa valdībā. Taču reālā vara Latvijā vēl aizvien piederēja vācu okupācijas iestādēm, Latvijā atradās arī vācu karaspēks.
Novembra otrajā pusē Baltijai sāka tuvoties Padomju Krievijas Sarkanā armija, kura iebruka Latvijas teritorijā 1.decembrī. Līdz ar to sākās Latvijas brīvības cīņas. Tā kā Latvijas valdība nebija
Paspējusi izveidot kaujas spējīgu armiju lielinieki ātri ieņēma gandrīz visu Latvijas teritoriju izņemot Liepājas, Grobiņas un Aizputes apriņķus. Ar Padomju Krievijas atbalstu Latvijā sāka valdīt P.Stučkas marionešu valdība, kas pārstāvēja 1918.gada decembrī izveidoto Latvijas Sociālistisko Padomju Republiku.

Nacionālā neatkarība
Nacionālā neatkarība nozīmē nāciju neierobežotas tiesības pašām noteikt savas pastāvēšanas un attīstības valstiskās, tiesiskās un ekonomikas formas.
Par Padomju Savienības sabrukuma sākumu var uzskatīt to brīdi, kad 1985. gadā PSRS vadībā nokļuva M. Gorbačovs, kurš visai pasaulei paziņoja par „pārbūves” politikas uzsākšanu. Mēģinājumi uzlabot padomu ekonomijas stāvokli un attiecības ar Rietumiem, kā arī kompartijas kritika ļāva apspiestajām tautām uzsākt cīņu par savu brīvību. Latvijā sākās cīņa par padomju iekārtas likvidēšanu un neatkarības atjaunošanu. Saasinājās cīņa starp Latvijas neatkarības piekritējiem un Padomju impērijas atbalstītajiem.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1236390
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties