Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:646482
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.04.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 17 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

6. Apskates objekti Baltās kāpas un Kuršu kāpu teritorijā
Saulrieta taka - pie Baltās kāpas ir iekārtota Saulrieta taka, kas ir atzīta par vienu no iecienītākajām apskates vietām Vidzemē. Ejot pa Saulrieta taku paveras skats uz Pēterupes ieleju un Baltijas jūru, kā arī Saulkrastu pludmali.Staigājot pa Saulkrastu taku uzmanība jāpievērš iespaidīga lieluma priedēm, kas ar apbrīnojamu izturību un sīkstumu gadu desmitiem noturējušās kāpās, kā arī neparastas formas kokiem, kuru zari savijas dažādos šķietami mākslinieciskos veidojumos (Balcere 2013).
Karīnas liepas – Netālu no Baltās kāpas atrodas arī leģendārās Karīnas liepas. Stāsta, ka liepas nosauktas par godu Krievijas ķeizerienei Katrīnai II, jo viņa esot kokus iestādījusi, viesojoties tagadējo Saulkrastu un Pabažu apkārtnē (Balcere 2013).
Jūras muzejs un delfinārijs Kuršu kāpā – muzejs ierīkots 19. gs. Cietokšņa ēkā un tādējādi ir viens no orģinālākajiem militārās arhitektūras pārveidošanas paraugiem Eiropā. Muzejā var iepazīt visdažādākos jūras iemītniekus. Iekštelpās akvārijos peld zivis, bet āra baseinos rotaļājas roņi. Speciāli uzbūvētā delfinārija ēkā tūrisma sezonas laikā vairākas reizes dienā notiek delfīnu un jūraslauvu izrādes (Riekstiņa 2013).
Jodkrante un Raganu kalns – te atrodama piramīda, kas apliecina Kuršu kāpas iekļaušanu UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Te vērojamas tipiskās Kuršu kāpas zvejnieku mājas ar baltziliem rogu rāmjiem un sarkaniem dakstiņu jumtiem. Jodkrantē ir izveidots viens no interesantākajiem koka skulptūru ansambļiem Eiropā Raganu kalnā ir koka skulptūras ar lietuviešu folkloras tēliem. Raganu kalnu izveidoja 20. gs. 70. -80. gados. Skulptūru darināšanai izmantots tikai vietējais, kāpās atrastais
kokmateriāls.Pie Raganu kalna darbojas arī suvenīru tirdziņs , kur var iegādāties arī informatīvus bukletus (Riekstiņa 2013).…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties