Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:806786
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.08.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
76% no aptaujātajiem respondentiem norāda, ka uzņēmumā krājumu novērtēšanā izmanto FIFO metodi, 19% vidējo svērto metodi, bet 5% tieši nosakāmo izmaksu metodi.
Aptaujas pētījums rāda, ka pamatā visu uzņēmumu krājumos ir pozīcija „izejvielas, palīgmateriāli un palīgmateriāli”, tāpat arī „gatavie ražojumi un preces pārdošanai, kā arī ”nepabeigtie ražojumi un pasūtījumi, bet izdevumi, kas iekļauti krājumu izmaksās uzņēmumos, pamatā ir iepirkuma cena, izejvielu, pamatmateriālu un palīgmateriālu iegādes izmaksas, tiešās darbaspēka izmaksas.
Pētāmajā uzņēmumā nav noteiktas dabiskās zuduma normas, kuras būtu jāievēro, tās tiek konstatētas tikai inventarizācijas laikā, kas pētāmajā uzņēmumā un to saistītajos uzņēmumos ir tikai reizi gadā.
Pētījums rāda, ka pamatā inventarizācija respondentu pārstāvētajā uzņēmumā notiek tikai vienu reizi gadā (67%).
Pētāmā uzņēmumā un to saistītajos uzņēmumos krājumi tiek uzskaitīti, izmantojot grāmatvedības datorprogrammu, krājumus iespējams izdalīt pētāmajam uzņēmumam un to saistītajiem uzņēmumiem atsevišķi.

Priekšlikumi
Krājumu iegādes izmaksās pētāmā uzņēmuma grāmatvedei nepieciešams sniegt detalizētāku informāciju pozīcijai „izdevumi, kas saistīti ar pirkumu” piemēram, jāuzskaita konkrēti izdevumi - pirkšanas cena, ievedmuitas nodokļi un nodevas, transportēšanas izmaksas, izmaksas, kas tieši saistītas ar krājumu piegādi līdz pašreizējai vietai un stāvoklim, tirdzniecības atlaides, rabati un tiem līdzīgas atlaides.
Pie pozīcijas „citi izdevumi” pētāmā uzņēmuma grāmatvede var pieskaitīt ievedmuitu, muitas nodokli, jo šie nodokļi uzņēmumā vērojami ļoti reti.
Pētāmā uzņēmuma vadītājam grāmatvedības politikā jāievieto, jānosaka un jāapstiprina krājumu ikgadējās zuduma normas, kas mērojamas 0,5% apmērā no uzņēmuma kopējā ikgadējā neto apgrozījuma.
Pētāmā uzņēmuma vadītājam jānosaka krājumu inventarizāciju struktūrvienību noliktavās veikt vismaz reizi ceturksnī, tas samazinās krājumu zudumus, kā arī ļaus noliktavas darbiniekiem izsekot krājumiem noliktavās.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1387092
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties