Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:581428
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.10.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Skaidras naudas deficīts
Pieprasījums pēc skaidras naudas valstī pieaug par aptuveni 20% gadā, bet saražotais daudzums šo pieprasījumu nespēj apmierināt. Tādējādi banka izjūt nopietnu spiedienu viltotās naudas dēļ.
Līdz 2010. gada beigām valstī apgrozībā atradās 4,23 triljoni juaņu (640,9 miljardi USD) skaidras naudas, kas ir par gandrīz 80% vairāk nekā 2005.gadā. Ķīna ieņem pirmo vietu pasaulē jaunu, nesen apgrozībā izlaistu naudas banknošu skaita ziņā.

Inflācijas apkarošana (1)
Pēdējos piecus gadus valsts ekonomika pieauga vidēji par 11% (2010. gadā — 10,3%), kas izvērsās par pārmērīgu orientēšanos uz eksportu, progresējošu veiksmīgo piejūras provinču attālināšanos no pārējiem iekšzemes reģioniem. Rezultātā Ķīna saskaras ar nopietnu inflācijas pieaugumu. Šis lielais inflācijas lēciens apdraud starptautisko tirdzniecību, jo, pieaugot cenām, valsts pārstās būt par pasaules lētās ražošanas centru.
Ķīnas Tautas banka, cenšoties savaldīt lielo inflāciju, veica jaunu rezervēšanas normu paaugstināšanu bankām, t.i., lika valsts lielākajām finanšu iestādēm novirzīt vairāk līdzekļu rezervju palielināšanai, signalizējot, ka ir iecerējusi turpināt monetārās politikas pastiprināšanu, atbildot cenu kāpumam.

Inflācijas apkarošana (2)
Īstenojot monetārās politikas pastiprināšanu, šobrīd Ķīnā 2012. gada februārī ievērojami samazinājušies inflācijas apmēri, un to daļēji veicinājis pārtikas preču cenu kritums. Taču paredzams, ka amatpersonas vēl nesteigs pasludināt pilnīgu uzvaru pār inflāciju.
Cīnoties ar cenu kāpumu, Ķīnas centrālā banka jau piekto reizi kopš 2010.gada oktobra palielinājusi banku refinansēšanas likmi.
Šobrīd Ķīnas Tautas banka ir noteikusi bāzes aizņēmuma likmi - 6.56%, un bāzes noguldījuma likmi - 3.5%.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties