Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:450718
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Liekas, tieši tas arī raksturo Kārļa Padega dzīves gājumu – vienpatība un nevērīgums pret noteikumiem, kas nešķiet ievērošanas vērti. Nebūtu īsti precīzi viņu saukt par savdabi vai sabiedrības nesaprasto. Taču par sava ceļa gājēju gan. Čukstus aiz muguras nācās dzirdēt savas ārienes dēļ. Neizprotoša nopēluma rindas itin bieži nācās lasīt kritikas slejās presē. Bet netrūka arī apbrīnas un atzinības, pat atdarinātāju mākslā un ārienē. Laikam tikai vienaldzīgo nebija. Kārlis Padegs bija pamanāms. Jo viņam bija, ko teikt.
Kārlis Padegs dzimis Rīgā, 1911.gada 8.oktobrī. Ģimene nebija turīga, turklāt Kārļa tēvam nebija stipra veselība. Mira viņš no kaites, kas mūslaikos šķiet tīrais nieks – no apendicīta. Kārļa māte bijusi nepraktiska un nesaimnieciska. Pēc vīra nāves apprecējās otrreiz. Kārlim, kuram nebija ne brāļu, ne māsu, attiecības ar patēvu veidojās diezgan pavēsas, arī starp dēlu un māti nevaldīja īsta sirsnība. Tomēr atbalstu no ģimenes Kārlis saņēma, arī vēlāk, studējot Mākslas akadēmijā, vecāki palīdzēja ar skolas naudu. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties