Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:247460
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.10.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Atribūtu uzskaitījums
Tā ir radoša metode, lai atrastu jaunas idejas problēmu risinājumam un izmantotu idejas inovatīvos produktos un pakalpojumos. Šī metode ir ļoti noderīga savienojumā ar prāta vētras sesiju.
Metodes galvenā ideja ir “aizmirst” un atturēties no visa, ko esam mācījušies, domājot vienīgi par iespējamo risinājumu.
o Vispirms esošais produkts, pakalpojums vai sistēma ir ”jāsadala sastāvdaļās” (elementos).
o Pēc tam ir jāuzdod sev jautājums: “Vai šis elements, objekts vai struktūra ir nepieciešams kopējās funkcijas pildīšanai?”.
o Tālāk jautājums: “Vai ir vēl kādas iespējas radīt šādu elementu?” (ņemot vērā elementu īpašības, formu, materiālu, utt.).
o Kas notiek, ja mēs savienojam sistēmā elementus ar mainītiem atribūtiem (īpašībām) (LIAA, 2007).

Inovatīvo risinājumu novērtējums
Lēmuma pieņemšanas process. Palielina iespēju pieņemt pareizu lēmumu. Procesu veido – problēmas vai mērķa definēšana; nepieciešamas informācijas apkopošana; novērtējums; izvēle; atkārtota novērtēšana.
Punktu uzskaites sistēma. Var izmantot, ja tiek salīdzināti vairāki elementi. Veic kvantitatīvo salīdzinājumu. Novērtēšana sastāv no vairākiem posmiem – noteic kritēriju (kas tiek novērtēts); noteikt svarīguma koeficientus; iegūt informāciju; veikt salīdzināšanu.
Salīdzināšana jeb benchmarking. Nepārtraukts process, kurā notiek dažādu elementu salīdzināšana ar konkurentiem un tirgus līderiem. Process – noteikt, ko vēlas salīdzināt; noteikt potenciālos partnerus un noskaidrot, kas tiem vislabāk izdodas; jābalstās uz projekta plānu; jāsazinās ar izvēlētajiem partneriem un jāsastāda sadarbības līgums ar abpusēji izdevīgiem noteikumiem; nepieciešamās informācijas apkopošana atbilstoši līgumam; apkopotās informācijas apstrāde un analīze (jāuzsver salīdzinājums starp divām organizācijām); svarīgi noteikt aspektus, kuros citai organizācijai ir veicies labāk un jānosaka cēloņi; īstenot noteiktās darbības; visam jānorit saskaņā ar plānu un uzņēmums pilnveidosies (LIAA, 2007).

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1381168
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties