Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:195561
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.02.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Bārenis (1955)
Romānā „Bārenis” stāstīts par slavenu ASV televīzijas diktoru Keiziju Danahū, kurš negaidīti uzzin, ka patiesībā ir latvietis Kazimirs Pavasars. Sākumā tas viņu šokē, bet laika gaitā Keizijs aprod ar savu jauno „es” un cenšas ievākt ziņas par savu īsto bojā gājušo ģimeni. Keizijs ar sirdi un dvēseli nododas jauniegūtajai valodai, kultūrai, latviešiem. Viņš kļūst lepns, ka ir latvietis.
Visā romāna gaitā Keiziju itkā ieskauj nāve, sākot jau no pašas bērnības. Viņa tēvs krīt karā, māte iet bojā autokatastrofā. Keiziju adoptē kāds vīrs, kurš viņu aizved uz ASV. Augot Keiziju nepārtraukti vajā pagātnes murgi, kaut gan viņš neapzinās, ka nav dzimis ASV. Grūtos brīžos Keizijam domās palīgā nāk Seja, kas ir Keizija īstā māte, taču viņš pats to nezin.
Lielas problēmas un dvēseles pārdzīvojumus Keizijam sagādā abas viņa mīļotās meitenes Džesa un Lūsija, jo viena pārdozē narkotikas un nošauj otru, pēc tam arī pati izdara pašnāvību.

Klīdzēja darbi lieliski noderētu mūsdienās, mācot jaunajai paaudzei dzimtenes mīlestību, cieņu pret savu tautu un kultūru. Klīdzējs labi prot atspoguļot cilvēku morāles pagrimumu, kad tiem ir dots par daudz brīvības. Viņš veiksmīgi spēj salīdzināt latviešus ASV un Latvijā un to, kā pārveidojas latvietis, nokļūstot no vienas vietas otrā.

Tēli:
Keizijs Danahū (Kazimirs Pavasars)
Keizija māte (rādās murgos)
Keizija patēvs
Džesa
Lūsija
Svens Tolbots

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties