Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:868263
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.01.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sagatavošanās lūgšanām-Pirms lūgšanām musulmanim jāveic sagatavošanās, atbrīvojot prātu no visādām mulsinošām domām attīrot ķermeni.Rituālo apmazgāšanos parasti veic , izmantojot tekošu ūdeni –vai nu pie kādas strūklakas,netālu no mošejas vai izmantojot krāna ūdeni un bļodu mājās.Tādās vietās kurās nav pieejams ūdens ,kā tuksnesī ,,musulmaņi ,attīrīšanās rituālam var izmantot smiltis vai akmeņus.
Īdaladha-ir upurēšanas svētki,kas ilgst četras dienas ,noslēdzot svētceļojumu uz meku.Svētceļnieki upurē dzīvniekus Minas ciemā ,kas atrodas starp Arafāta kalnu un Meku ,šādi pieminot Ibrahīmu, kurš gribēja upurēt savu dēlu.Pēc sprediķa un lūgšanām musulmaņi upurē dzīvnieku,piemēram aitu vai kazu .Daļu gaļas viņi atdod trūcīgajiem .Šos svētkus svin arī tie kas nedodas svētceļojumā.

Īdalfitra svētki iezīmē Ramadāna gavēņa beigas.Tas ir prieka pilns laiks,kad cilvēki jūtas gandarīti ,ka izturējuši gavēni.Ielas un ēkas tiek apgaismotas ,tirgos un veikalos pārdod saldumus,cilvēki apmainās ar apsveikuma kartītēm un pasniedz dāvanas un naudu bērniem un trūcīgajiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties