Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:215169
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.02.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Senā ēģipte
Ramzesa III testaments (1185.- 153.g.p.m.ē.) uz kapeņu sienas:
"Es ļāvu visiem cilvēkiem mierīgi dzīvot pilsētās... Es divkāršoju valsts apgādi, jo agrāk tā bija nabadzīga. Valsts bija paēdusi manā laikā. Es darīju labus darbus gan dieviem, gan cilvēkiem. Un manā īpašumā nebija nekā, kas piederēja citiem cilvēkiem. Tā es pavadīju savu laiku kā Abu Zemju valdnieks, un jūs bijāt vergi pie manām kājām, un es jūs nesaminu. Jūs bijāt tīkami manai sirdij(..)."
Cilvēka individuālās īpašības par pamatkritēriju valsts darbinieku izvēlē izvirza arī ķīniešu filozofa Sun Dzi 3.gs.p.m.ē. traktātāts (vēlāk ieguvis autora vārdu):

* "Gudri un spējīgi cilvēki ir jāizvirza valsts amatos neatkarīgi no viņu vietas sabiedrībā; slinki un nespējīgi cilvēki ir nekavējoties jāatstādina no amatiem; parasti, vidēji cilvēki ir jāaudzina, negaidot to laiku, kad nāksies viņus sodīt. (..);

* “Tie, kas māk mierīgi strādāt, ir jāaicina un jātuvina; taču tie, kas negrib nodarboties ar derīgām lietām, ir jāpadzen. Cilvēki, kuriem ir pieci fiziski defekti (mēmie, kurlie, klibie ar vienu vai abām kājām, tie, kam trūkst rokas vai kājas), augšām ir jāaicina pie sevis, jāuztur un jādod viņiem nodarbošanās atbilstoši viņu spējām, jāizmanto viņi darbos, jābaro, jāģērbj, it visur un vienmēr jārūpējas par visiem viņiem bez izņēmuma."

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties