Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:381476
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.05.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šīs āra ainas tiek veidotas mazāk akadēmiskā stilā, kas ir impresionistu stila sensacionāls, un Bazils ir minēts kā “Proto-Impressionists.”
Ģimenes salidojums (Ģimenes portrets)
Ģimenes salidojumā tiek godināta Gastona Bazila dzimšanas dienas svinēšana, mākslinieka tēvs, kurš pulcēja ģimeni kopā šim notikumam 1867. gada 27. augustā. Bazila ģimenes locekļi, šķiet, nevis pozēja šim attēlam, bet gan bija pēkšņi iztraucēti, pat pārsteigti un skatījās uz skatītāju kā uz kameru. Terases apēnotā zeme šeit un tur ir apvīta ar saules stariem, kas filtrē cauri koka lapām. Savukārt spilgtā vasaras gaisma izgaismo apģērbu, savienojot apmeklētāju apģērba daudzās blūzes un baltumus ar ārkārtīgi zilajām debesīm un mākoņiem, kas tajā šķiet fiksēti. Tā vietā, lai novērstos, Bazila ģimenes locekļi saskaras ar skatītāju, un katra figūra veido individuālu portretu. Figūru stīvās pozas pauž nosodījumu; tās visas ir diezgan stīvas un formālas. Stils ir kaut kur starp Reālismu un impresionismu.

Secinājumi
Varbūt tāds neierasts un neparasts secinājums-visiem šiem māksliniekiem bija dažnedažādas mentālās probēlmas, kurās daudzi no šiem māksliniekiem radīja savus labākos darbus, man tas šķita ļoti interesanti. Vēl interesanti man šķita, ka īsti nevienam no šiem māksliniekiem nebija tādas vienkāršas nāves. Vēl man interesanti šķita mākslas darbu stāsti, pašu mākslinieku dzīves, kā viņi ir pretojušies šai pieņemtajai mākslai un turpinājuši savu kustību par impresionismu un to arī izcīnīja.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties