Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:770131
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.12.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Paisuma un bēguma enerģija
Paisums un bēgums okeānos notiek regulāri divas reizes dienā. Šīs elektrostacijas jau daudzus gadus darbojas Kanādā, Ķīnā, ASV, Francijā, Lielbritānijā, Norvēģijā, Krievijā, Dienvidkorejā un Indijā. Daudzviet šis energoresurs vēl netiek izmantots, bet tiek plānotas iespējamās paisuma un bēguma elektrostacijas Solvējferta līcī un Severnas estuārā Lielbritānijā, Fandi līci Kanādā un Khambhātas līcī Indijā, kur paisuma un bēguma līmeņa starpība ir 6-12 metri.

2008.Gada jūlijā Strangfordas līcī Ziemeļīrijā sāka darboties pasaulē pirmais komerciālais plūdmaiņu ģenerators.
Pirmā plūdmaiņu elektrostacija pasaulē tika uzbūvēta 1966. gadā Ransas estuārā Francijā, kur paisuma un bēguma līmeņu starpība pārsniedz 12 metrus.

Secinājumi
Izmantojot hidroenerģiju tiek saražota elektroenerģija neradot izmešus un atkritumus. Hidroenerģijas resurss ir ūdens, precīzāk, tā kustības enerģija, kas griež turbīnu, tādējādi tiek aktivizēts rotors, kurš mehānisko enerģiju pārvērš elektroenerģijā. Ūdens enerģijas izmantošana elektroenerģijas izstrādei ir nobriedusi un visā pasaulē plaši izmantota tehnoloģija. Salīdzinot ar tradicionālajām elektroenerģijas ražošanas sistēmām, kurās izmanto fosilo kurināmo, hidroelektrostaciju (HES) ietekme uz vidi ražošanas procesā ir neliela.
Latvijā hidroenerģijas izmantošana strauji izplatījās. 20. Gadsimta sākumā, kad aizsākās aktīva mazo HES būvniecība. Elektroenerģijas izstrādes apjoms ir atkarīgs no ūdens dabīgās pieplūdes upēs, tā ir cieši saistīta ar laikapstākļiem, tādēļ elektroenerģijas izstrādes apjoms nav precīzi prognozējams.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties