Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:954657
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 22 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kamčatka
Tas izveidots, apvienojot Korjaku autonomo apvidu ar Kamčatkas apgabalu 2007. gada 1. jūlijā. Tas robežojas ar Magadanas apgabalu ziemeļrietumos un Čukotku ziemeļos. Kamčatku no visām pārējām pusēm aptver Klusais okeāns.
Kamčatka ir vulkānu un geizeru zeme. Kamčatkas pussala atrodas tuvāk Losandželosai nekā Maskavai ir sasniedzama tikai ar gaisa transportu, un tā ir viena no vulkāniskākajām vietām uz pasaules. Teritorija bija slēgta, jo kalpoja militāriem mērķiem, un joprojām pusi no pussalas teritorijas kontrolē armija. Tūristiem, arī ārzemniekiem, tiek piedāvāts apskatīt vulkānus, karstos avotus, Geizeru ieleju. Zvejnieki brauc ķert lašus, mednieki medīt lāčus, zinātnieki tur ierodas veikt pētījumus, alpīnisti izmēģina jaunus maršrutus.
Kamčatkas teritorijā ir 3 federālie dabas rezervāti, 17 dabas aizsardzības vietas, 169 unikālas vietas, iekļaujot arhitektūru un 5 dabas parkus. Aptuveni 18 % Kamčatkas teritorijas ir aizsargājama, tajā pašā laikā 5 speciālas dabas vietas ir UNESCO mantojuma sarakstā.
Kamčatka ir viena no Krievijas bagātākajām minerālu resursu provincēm.
Heli- ski sezona
Kamčatkas ziemeļos ir iespējams iepazīties ne tikai ar briežiem un Geizeru ieleju, bet arī doties aizraujošos nobraucienos no vulkānu krāteriem. No novembra beigām līdz maija sākumam Kamčatkā ilgst heli-ski sezona (brīvi nobraucieni no kalniem). Šī sporta veida atšķirība ir tā, ka dod iespēju slēpotājam brīvi pārvietoties – „kur acis rāda”. Slēpotāji augšā uz vulkānu krāteriem (gan snaudošiem, gan darbojošiem) tiek nogādāti ar helihopteriem. Pagaidām šāda veida izklaide nav pieejama nekur citur pasaulē.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1375020
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties