Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:972003
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.04.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

«Pilsētu salīdzināja ar zemi, miera iedzīvotāju mājas deg, ļaudīm nav kur slēpties no pretinieka uguns, pilsoņi iet bojā!» —no Chinvali iedzīvotāju uzrunas Dmitrijam Medvedevam.
09.08.2008. 10:33 Divas Krievijas kaujas lidmašīnas veica uzlidojumu Gruzijas artilērijas pozīcijām 10 km attālumā no Gori pilsētas Gruzijā. Trieciens tika dots pozīcijām, kuras atrodas netālu no Gori telekomunikāciju torņa (Gori atrodas Gruzijas lielākā kara bāze). Krievijas aviācija jau iepriekš bija devusi triecienus virknei Gruzijas militāro objektu, ieskaitot karabāzes Gori, Senaki un Vaziani pilsētās. Krievijas aviācija bomabardēja Gori pilsētu, Poti ostu, Gruzijas kara bāzes Senaki un Honi.
09.08.2008. 13:58 Krievijas aviācija bombardēja Kopitnari militāro lidlauku, kas atrodas netālu no Kutaisi. Uzlidojuma rezultātā gājuši bojā 2 cilvēki. Pirms tam Krievijas puse bombardēja kara bāzi Senaki. Šajā uzlidojumā bojā gājušas vismaz 12 Gruzijas militārpersonas.

Eiropas Parlaments nosodīja Gruzijas bruņoto spēku uzbrukumu Chinvali un Krievijas karaspēkam, kuram izsniegts starptautiskais miera uzturēšanas mandāts, jo tādējādi tika rupji pārkāptas starptautiskās tiesības; taču arī nosoda Krievijas armijas pārmērīgo spēka izmantošanu pretuzbrukumos un plašo iebrukumu Gruzijas teritorijā ārpus t.s. "miera uzturētāju" dislokācijas zonas, t.i. Krievijas spēki nevis vienīgi izdzina Gruzijas spēkus no Dienvidosetijas, uz ko bija pilnvaroti, bet arī uzsāka plaša mēroga invāziju suverēnas valsts teritorijā, kas ir starptautisko tiesību pārkāpums. Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja (EPPA) 2009. gada 28. janvārī pieņēma rezolūciju, kurā atzinusi, ka Krievijas karaspēka klātbūtne Dienvidosetijas Ahalgori rajonā un Abhāzijā ir okupācija. Par nelikumīgu atzīta arī Krievijas karabāzu izveidošana šajās teritorijās. EPPA rezolūcijas tekstā nav iekļāvusi nevienu Krievijas iebildumu un atkārtoti pieprasījusi Maskavai atcelt Abhāzijas un Dienvidosetijas neatkarības atzīšanu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1111602
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties