Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:140345
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.09.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

2.slaids-Gotika ir stils tēlotājmākslā un arhitektūrā, kas aizsākās aptuveni 12. gadsimta vidū Francijā, nomainot līdz šim dominējošo romānikas stilu, un valdīja Eiropā līdz pat 15. gadsimtam, kad par noteicošo kļuva renesanses stils. 18. gadsimta vidū sākās gotiskā stila atdzimšana (neogotika), tā attīstījās 19. gadsimtā un turpinājās arī 20. gadsimtā galvenokārt baznīcu un augstskolu arhitektūrā
3.slaids- Vīriešu tērps(no slaida)......
13. gadsimta beigas sieviešu tērpu veidoja divas pamatkārtas: virstērps un apakštērps, kuri krāsas ziņā kontrastēja. Un lai labāk redzētu šo krāsu atšķirību, virsējā kārta tika pašūta īsāka kā apakšējā. Dažkārt, to speciāli atsprauda uz augšu, lai atsegtu apakšējo kārtu.
No slaida..........
15. gadsimtā vidukļa līnija manāmi paaugstinājās, un tās novietojumu uzsvēra bagātīgi rotātā josta. Tērpa augšdaļa bija ievērojami pieguļošāka par apakšdaļu
5.slaids-13. gadsimta Francijā izveidojās paradums plīvuru sastiprināt ar rožu vainagu. Arī matu tīkliņš piedzīvoja sarežģītas pārvērtības. Tas apvienojās ar metāla vainagu. 14. gadsimta beigās raksturīga frizūra bija greznos rituļos savītas sīkas bizītes, ko izvietoja abpus sejas ovālam. Populārs bija gofrēts linu auduma pusapļa formas plīvurs, kas ietvēra seju.
Gotiskajā arhitektūrā tika radītas arī dažādu formu galvassegas ar smailu galu. Sieviešu mati nebija redzami, jo tos pilnība nosedza galvassega. Nereti mati tika noskūti un uzacis izplūktas, iezīmējot tikai smalku līniju. Populārs bija gaišais grims, kas izteiksmīgi kontrastēja ar galvassegas melna samta apdari.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties