Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
3,49
Ietaupījums:
0,56 (16%)
Cena ar atlaidi*:
2,93
Pirkt
Identifikators:621389
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.02.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ciete
Ciete ir polisaharīds, tā veidota no glikozes molekulām, kas savā starpā savienotas vai nu sazarotā vai arī vienkāršā ķēdē. Ciete nav viendabīgs produkts, tā sastāv no amilozes (gara, nesazarota) un amilopektīna (sarežģīti sazarots). Šīs sastāvdaļas nosaka cietes, kas iegūtas no attiecīgajiem augiem, īpašības. Piemēram, amilozes pārsvars cietē nodrošina cietes spēju pēc uzkarsēšanas veidot dzidrus gēlus, tai arī piemīt spēja rekristalizēties pazeminot spēju saistīt ūdeni, bet amilopektīnu saturošas cietes, nav piemērotas pastām, kuras jāuzglabā zemās temperatūrās (piem. produkti, kas glabājami saldētavās), jo amilopektīnam rekristalizācija notiek daudz lēnāk.

Kartupeļu cietes ražošanas tehnoloģiskais process

Pirms pārstrādes izejvielas attīra no piemaisījumiem.
Kartupeļu bumbuļus sasmalcina ar rīvi, saplosot 90-93% šūnu. Iegūst putras veida masu, kas satur cietes graudus, šūnsulu, sasmalcinātas mizas un šūnapvalku šķiedrvielas.
Pēc skalošanas ar ūdeni, no masas uz sietiem atšķir gremzdus (šķiedrvielas un audu daļiņas ar veselām šūnām) iegūst cietes pienu (šūnsulas un udens maisījumu ar suspendētiem cietes graudiem.
Lai cietes graudi nemainītu krāsu, tos no šūnsulas cenšas atbrīvot pēc iespējas ātri, melanīnu reakciju novēršanai ar SO2 bloķē fenolāzes, saista tām un tirozīna oksidēšanai vajadzīgo gaisa skābekli.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,56 €
Materiālu komplekts Nr. 1248801
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Ģenētiski modificētas cietes”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/621389

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties