Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
4,99
Ietaupījums:
0,65 (13%)
Cena ar atlaidi*:
4,34
Pirkt
Identifikators:216723
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2009.g. - 2010.g.
Darba fragmentsAizvērt

Gaļas veidi un to raksturojums

Izšķir dzīvnieku un putnu gaļu.

Pēc dzīvnieku veida izšķir mājdzīvnieku gaļa un meža dzīvnieku jeb medījumu gaļa.

Pēc putnu veida izšķir mājputnu un meža putnu jeb medījumu putnu gaļa.

Liellopu gaļa
Teļa gaļa. Muskuļaudi no gaiši sārtas līdz pelēcīgi sārtai nokrāsai. Gaļai gandrīz nemaz nav zemādas tauku un tie ir baltā vai baltsārtā krāsā.
Labākā ir piena teļu gaļa, ko iegūst no 2-10 nedēļu veciem teļiem, kas dzirdīti ar pienu.

Jaunlopu gaļa. Muskuļaudi ir maigi rožainā (sārtā) krāsā, tie smalkgraudauni, viegli izvārāmi, saistaudi mēreni attīstīti, baltā krāsā, blīvi, mazliet drupani tauki. Jaunlopu gaļu iegūst no liellopiem vecumā no 3 mēnešiem līdz 2 gadiem.

Pieaugušu liellopu gaļa. To muskuļaudi ir spilgti sarkanā krāsā, bet ar maigu konsistenci. Tai ir blīvi drūpoši baltas vai iedzeltenas krāsas iekšējie un zemādas tauki. Gaļas saistaudi izvārās grūti.

Vecu liellopu gaļa. To muskuļaudi ir blīvi, tumši sarkanā krāsā, tauki ir dzeltenā krāsā.
Zemādas tauki blīvi, drūpoši, saistaudi izvārās grūti.

Atbilstīga vecuma buļļu gaļai ir tumšāka krāsa, rupjāki muskuļaudi, nav zemādas tauku, tai ir nepatīkama smaka un tā ir grūti izvārāma.

Cūkgaļa
Labākā ir 7-8 mēnešus vecu dzīvnieku gaļa, kā arī piena sivēnu un sivēnu gaļa. Šāda gaļa ir sulīga, muskuļaudi ir gaiši sārtā vai pelēcīgi sārtā krāsā, zemādas tauki ir baltā krāsā.
Pieaugušu dzīvnieku gaļa ir sarkanā krāsā. Konsistence ir mīksta, maiga, griezumā - ar tauku caurslāņojumu, zemādas tauki - baltā vai baltsārtā krāsā, mīksti un elastīgi.
Kuiļu gaļa ir ļoti cieta, zemādas tauki stingri, vārot gaļu un kausējot taukus, izdalās nepatīkama smaka, veidojas daudz putu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,24 €
Materiālu komplekts Nr. 1306993
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Gaļa un tās pārstrāde”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/216723

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties