Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:929596
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.04.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Francija ir lielākā Eiropas Savienības valsts, kas atrodas Eiropas rietumos. Tās galvaspilsēta ir Parīze, valsts platība ir 643 801 kvadrātkilometrs, iedzīvotāju skaits ir 65 856 609, naudas vienība ir eiro. Valodas kurās runā ir franču, diezgan izplatītas ir arī bretoņu, basku un korsikāņu valodas. Vairāk izplatītā reliģija ir katoļu, bet pastāv arī tādas kā protestanti, jezuīti un musulmaņi.
Valsts ģeogrāfiskais novietojums :
Ziemeļaustrumos Francija robežojas ar Beļģiju, Luksemburgu un Vāciju, Austrumos ar Vāciju un Šveici, Dienvidaustrumos ar Monako un Itāliju, Dienvidrietumos ar Spāniju un Andoru, Ziemeļos to apskalo Lamanša šauruma ūdeņi un iet robeža ar Lielbritāniju, Dienvidrietumos valsts piekrasti apskalo Biskajas līča ūdeņi.
Reljefs : Francijas reljefs un klimats mainīs virzienā no ziemeļiem uz dienvidiem. Ziemeļfrancijai raksturīga viegli viļņota zemes virsma, savukārt iekšējos rajonus saposmo Centrālā masīva kalni. Dienvidos Vidusjūras klimata ietekmē ir sauss un silts, bieži sastopamie lavandas lauki veido tipisku Provansas reģiona ainavu.
Klimats :
Kopumā Francijā klimats ir mērens, bet jūtamas ir reģionālās atšķirības. Valsts ziemeļu un rietumu piekrastē vēji no Atlantijas okeāna atnes ļoti mitru gaisu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties