Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
3,49
Ietaupījums:
0,45 (13%)
Cena ar atlaidi*:
3,04
Pirkt
Identifikators:139899
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Aprēķinot fosfātjonu masas koncentrāciju 100 mL šķīduma pārēķina uz ņemta parauga tilpumu pēc shēmas.
100 mL A šķīdumā fosfātjonu masas koncentrācija ir 0,80 mg/L. B šķīdumā 5 mililitros ir 0,80 mg/L. C šķīdumā fosfātmasas koncentrācija būs 10 reizes lielāka 0,80 · 10 = 8 mg/L. Un 25,0 mL analizējamā paraugā būs tik pat daudz cik 50,0 mL C šķīdumā. Visā ņemtā paraugā fosfātjonu koncentrācija ir 8 mg/L.

Fosfātjonu masas koncentrācijas pārēķins uz ņemtu sulas tilpumu

Secinājumi
Daudz informācijas par meklēto tēmu.
Pēc grāmatas fosfora daudzums ābolu sulā jābūt 7,0 mg 100 g produkta satura.
Pēc Krievu standartiem fosfora daudzums dažādās sulās jābūt 6-11 mg/100 g (~60-110 mg/L).
Iegūtie dati rāda, ka iegūta fosfātjonu masas koncentrācija ir daudz zemāk nekā jābūt sulās.
Ābola biezsulas dzērienā sulas saturs ir ļoti zems, tāpēc fosfātjonu koncentrācija var būt ievērojami zemāka.
Izmantojot šo metodi rodas lieli parauga zudumi un lai precīzāk noteikt šo daudzumu jāmeklē citas metodes, kurās paraugu sagatavo nekarsējot to mufeļkrāsnī.
Fosfāti regulē un stabilizē pH.
Fosfāts tiek lietots kā paskābinātājs, stabilizētājs sulās.
Fosfātus, ja vien tos lieto pieļaujamās devās, uzkata par nekaitīgām pārtikas piedevām.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,35 €
Materiālu komplekts Nr. 1330484
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Fotometriska fosfāta noteikšana augļu sulā”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/139899

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties