Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:249760
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.01.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Saskaņā ar CL 378.panta 1.punktu pazudušo var uzskatīt par mirušu, ja viņš pazudis kaujas laukā un divu gadu laikā no karadarbības izbeigšanās nav ziņu par viņu. Izsludināšana par mirušu ir vajadzīga galvenokārt pazudušās personas piederīgo interesēs, lai radītu tiesisko skaidrību un iespējami novērstu negatīvās sekas, kas saistītas ar nezinu par pazudušās personas likteni.

Pazudušas personas izsludināšana par mirušu nodibina šās personas nāves prezumpciju. Kad tiesa pazudušo izsludinājusi par mirušu, viņa manta tiek nodota mantiniekiem(CL 379.p.). Pazudušu personu izsludinot par mirušu, iestājas arī pārējās tiesiskās sekas, ko parasti izraisa nāve. Nav izslēgts, ka par mirušu izsludinātais varētu atgriezties. Ja par mirušu izsludinātajai personai ir laulātais un nepilngadīgi bērni, tad pēc izsludināšanas par mirušu izbeidzas viņas aizgādnības tiesības pār bērniem (CL 198.p.2.pkt.), izbeidzas laulība (sk.CL 65.p.2.d), un laulātais var stāties jaunā laulībā.

Piemērs:
Latvijas pilsonis Konrāds Kāsītis pazuda kādā Dienvidamerikas valstī, kurā tobrīd notika karadarbība starp valdības karaspēku un dumpiniekiem. Pēdējās ziņas par viņu bija no kaujaslauka džungļos. Divus gadus pēc karadarbības izbeigšanās Latvijas tiesa pēc Kāsīša sievas lūguma izsludināja viņu par mirušu. Kāsīša sieva kļuva par viņa mantinieci un stājās jaunā laulībā. Vēl pēc diviem gadiem Kāsītis negaidīti atgriezās Latvijā. Visu šo laiku viņš bija pavadījis Dienvidamerikas valsts cietumā, jo bija mēģinājis izvest no valsts narkotikas.>>

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1358900
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties