Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:373322
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.01.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  AS OlainFarm   
  Likviditātes rādītāji   
  Maksātspējas rādītaji   
  Aprites rādītāju analīze   
  Rentabilitāšu analīze   
  «Uzņēmuma ekonomikas zelta likums»   
  Secinājumi   
Darba fragmentsAizvērt

Es jums pastāstīšu par aprites rādītāju analīzes rezultātiem. Saksim ar visu aktīvu apriti. Pēc tabulas rezultātiem ir redzams, ka uzņēmuma Olainfarm visu aktīvu aprites kooficenti ir intensīvākie par nozares vidējiem, bet 2019 gadā salīdzinājuma ar 2018 gadu ir redzams koeficentu samazinājums par 0,04. Kopumā uzņēmuma saimnieciska darbība un aktīvu pārvaldīšanas efektivitāte ir laba.
Par krājumu apriti var pateikt, ka katru gadu šis koeficents samazinās, tas liecina uz to, ka uzņēmums palielina līdzekļu daudzumu, kuru iegulda krājumos.
Debitoru parādu aprites koeficents katru gadu palielinājas, šis koeficents norāda uz to, cik reizes vidēji gadā debitoru parādi pārvērtušies naudas līdzekļos, pēc tabulas ir redzāms, ka pircēju parādu vidējais dzēšanas ilgums 2019 gada samazinājas salīdzinoši ar 2017 un 2018 gadu un tas ir 83 dienās.
Nākamais koeficents ir kredītoru aprite, koeficets ar katru gadu pieaug. Ja skatīties uz dienam, tad var pateikt, ka 2019 gadā uzņēmumam Olainfarm nepieciešams 69 dienas, lai nomaksātu savus reķinus.
Lejā jūs varat redzēt Debitoru – kreditoru aprites rādītāju interpretāciju. Debitoru parādu aprites koeficenti katru gadu ir mazāki nekā kreditoru aprites koeficenti un debitoru iekasēšanas periods katrā skatīta gadā ir mazāks par kreditoru aprites dienās, tas nozīme, ka uzņēmumam, lai segtu savas saistības, ir mazāk laika nekā laika, lai debitoru parādi pārvērtušies par naudas līdzekļiem.
Pedējais rādītājs ir pamatlīdzekļu aprite. Uzņēmuma Olainfarm šis rādītājs no 2017.g. Līdz 2018.g samazinājas, bet 2019.g. Pieauga, tas nozīme, ka uzņēmums likvidēja daļu no saviem pamatlīdzekļiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties