Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:495452
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.11.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

8 terapijas fāzes
I fāze. Datu apkopošana apstākļu noteikšanai – psiholoģiskais novērtējums, gatavības terapijai novērtējums un terapijas plāna apspriešana, tostarp potenciālo mērķu (satraucošs temats, notikums, sajūta vai atmiņa) un neatbilstošu uzskatu noteikšana.
II fāze. Sagatavošanās – prasmju apgūšana, lai tiktu galā ar apstrādi (pozitīvie resursi), piemēram, „drošas vietas” izveide – tēls, atmiņa vai sajūta, kas liek justies ērti un rada pozitīvu pašuztveri. Drošu vietu izmanto arī, lai apkopotu terapijas sesiju, kuras laikā netika pabeigtas aktivitātes.
III fāze. Novērtējums – tā saucamo momentuzņēmumu identificēšana, kas atspoguļo mērķi un ar to saistītos traucējumus, ar to saistītos negatīvos kognitīvos procesus un kontrastējošos pozitīvos kognitīvos procesus.
IV fāze. Desensibilizācija – momentuzņēmumu apstrāde, piemērojot bilaterālo stimulāciju, kas nozīmē vienlaicīgu atmiņas vizualizāciju, koncentrējoties uz ķermeņa simptomiem, bilaterālās stimulācijas novērošanu un negat īvu kognitīvo procesu atkārtošanu pārdomās.

8 terapijas fāzes
V fāze. Ieviešana – pozitīvie kognitīvie procesi tiek ieviesti, izmantojot bilaterālo stimulāciju.
VI fāze. Ķermeņa skenēšana – organisma uzraudzība, lai noteiktu sāpju, stresa vai diskomforta sajūtu ķermenī, kas atklāšanas gadījumā tiek apstrādāta, izmantojot bilaterālo stimulāciju.
VII fāze. Noslēgums – dalīšanās pieredzē (tā sauktā iztaujāšana), nepieciešamības gadījumā terapeits sniedz informāciju un atbalstu.
VIII fāze. Atkārtotais novērtējums – atkārtotais novērtējums un terapijas pabeigšana. Tiek izvērtēti traucējumi, kas saistīti ar iepriekšējās sesijās izskatītajiem jautājumiem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1381908
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties