Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:999192
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.slaids - Elementārdaļiņas – fizikālās matērijas zināmās sīkākās daļiņas. Elementārdaļiņu jēdziens ir nosacīts, relatīvs, jo būtībā elementārdaļiņas ir sarežģīti fizikāli veidojumi. To liecina tas, ka vairums elementārdaļiņu ir nestabilas.

2.slaids - Līdz 1932. gadam bija pazīstamas trīs elementārdaļiņas — elektrons (e–), protons (p+) un neitrons (n0). Protonam un elektronam ir elektriskais lādiņš (± e), tās spontāni pašas no sevis nesabrūk un ir stabilas daļiņas.

3. slaids - neitrons ir elektriski neitrāla, nestabila daļiņa, kas brīvā veidā, ārpus atoma kodola, dzīvo tikai ap 10 līdz 15 minūtēm.

4. slaids - Elementārdaļiņu galvenie raksturlielumi ir masa, elektriskais lādiņš, spins, dzīves laiks (nestabilām elementārdaļiņām). Atkarībā no masas elementārdaļiņas iedala fotonos, leptonos (vieglās elementārdaļiņas), mezonos un barionos. Spins fizikā ir elementārdaļiņas vai atoma kodola iekšējās kustības daudzuma moments.

5.slaids – Fermioni ir daļiņas ar pusveselu spina vērtību. Pie fermioniem pieder visi kvarki un leptoni, kā arī to antidaļiņas. Fermioniem ir spēkā Pauli princips — atrodoties savstarpējā mijiedarbībā, katram fermionam pienākas savs kvantu stāvoklis.

6.slaids – bozoni ir daļiņas ar veselu spina vērtību. Pie bozoniem pieder arī visas citas nesējdaļiņas, mezoni, kā arī visu šo daļiņu antidaļiņas. Bozoni nepakļaujas Pauli principam. Lai cik to arī nebūtu, tie visi var ieņemt vienu enerģētisko stāvokli un to visi kvantu skaitļi var būt vienādi.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1228810
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties