Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:671431
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.10.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Jebkura Latvijas tiesa var lūgt Eiropas Savienības Tiesu sniegt prejudiciālo nolēmumu. Tiesai, kuras lēmumus saskaņā ar attiecīgās valsts tiesību aktiem nevar pārsūdzēt, ir pienākums vērsties Eiropas Savienības Tiesā, ja lietā pastāv saprātīgas šaubas par Eiropas Savienības tiesību interpretāciju, tam ir nozīme lietas pareizā izspriešanā un Eiropas Savienības Tiesa vēl nav lēmusi par šo jautājumu. Parasti nepārsūdzami ir Augstākās tiesas nolēmumi, līdz ar to tā visbiežāk vēršas Eiropas Savienības Tiesā, bet šāds pienākums pastāv arī zemāku instanču tiesām, kuru nolēmumi nav pārsūdzami.
Latvijas tiesas ir tās iestādes, kurām, piemērojot Eiropas Savienības tiesības, jānodrošina šo tiesību veiksmīga darbība Latvijā un jāaizsargā indivīdu tiesības, kuras tiem piešķir Savienības tiesību normas.
3. Kopš 2004. gada 1. maija, kad Latvijas Republika iestājās Eiropas Savienībā, tiesu darbs cieši saistīts ar Eiropas Savienības tiesībām un to piemērošanu. Nacionālajām tiesām ir pienākums piemērot Eiropas Savienības tiesības visos strīdos, kas radušies starp nacionālajām institūcijām, fiziskām un juridiskām personām un ir iesniegti izšķiršanai tiesā.

Latvijas tiesu pienākums ir aizsargāt tās tiesības, kas dalībvalstu pilsoņiem ir piešķirtas saskaņā ar Eiropas Savienības tiesībām. Tieši prejudiciālo nolēmumu procedūra ir ļoti būtiska, lai nodrošinātu, ka visos gadījumos Eiropas Savienības tiesības tiek vienādi piemērotas visās dalībvalstīs.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties