Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:904576
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.07.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

3.slaids
Svētā savienība – miera līgums, kas garantēja drošību un stabilitāti. 1815. gada 26. septembrī Krievijas, Austrijas un Prūsijas monarhi parakstīja līgumu par “Svētās savienības” izveidi. Tas ērķis bija kopīgi sargāt Vīnē izdoto kārtību un cīnīties pret jebkuru kustibu, kas apdraud monarhiju. Atjaunotais spēku līdzsvars Eiropā nodrošināja mieru gadrīz 100 gadus, taču jau 19. gadsimta 50. gados lielvalstīm radās domstarpības par ietekmi Tuvajos Austrumos.

4.slaids
Franču revolūcija bija devusi spēcīgu impulsu nacionālismam. Vairākas tautas sāka cīņu par savu valstisko neatkarību. 1821. gada pavasarī sacelšanos pret turkiem/osmāņiem uzsāka grieķi. Lai Turcijas turpmākā nostiprināšanās Balkānu pussalā un Vidusjūrā būtu neveiksmīga, Krievija, Lielbritānija un Francija nosūtīja uz Melno jūru karakuģus, kas iznīcināja apvienoto turku un ēģiptiešu floti. Turki cieta sakāvi arī 1828. – 1829. gada Krievijas-Turcijas karā un bija spiesti lūgt mieru. 1830. gadā lielvalstis atzina Grieķijas neatkarību.
Beļģija uzsāka atdalīšanos no Nīderlandes. 1830. gada vasarā sākās revolūcija. Vairākas dienas Briselē norisinajās asiņainas ielu cīņas, kuru iznakumā karaspēks bija spiests atkāpties. 1830. gadā tika pasludināta Beļģijas neatkarība.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties