Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:442848
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 26 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Nacionālie ēdieni
Ir divi virzieni nacionālajā virtuvē – aškenazu (sātīgi, bet maigi ēdieni) un sefardu virtuve (garšvielu un dažādu garšu savienojumi ēdienos)
Ebreju virtuves pamatā ir ”nabago cilvēku ēdiens”, kas tiek pagatavots no pieejamās agrokultūras apkārt, tāpēc tas nav grezns
Sestdienās netiek gatavots nekāds ēdiens

Nacionālie dzērieni
Populārākais dzēriens ir Košera vīns (ražots saskaņā ar jūdaisma reliģiskajiem likumiem)
Vīns tiek iekļauts reliģiskajās ceremonijās
Savu ikdienu ebreji nepavada bez kafijas, tā ir stipra, melna, bez cukura

Tradicionālais apģērbs
Vīriešiem:
Apģērbs sastāv no talīta (lūgšanu šalle), kipas (plāna, apaļa maza galvas cepure) un kiteļa (balts, līdz celim garš halāts)
Sievietēm:
Precētas ebreju sievietes valkā šalles, cepures, beretes vai dažreiz parūkas, lai, atbilstoši reliģijai, būtu piesegti mati

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties