Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
2,99
Ietaupījums:
0,57 (19%)
Cena ar atlaidi*:
2,42
Pirkt
Identifikators:682713
Vērtējums:
Publicēts: 18.04.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Saharoze
Biešu cukurs, niedru cukurs.
Cukurbietēs (~18%), cukurniedru sulā (~20%).
Sastāv no glikozes un fruktozes.
Bezkrāsaini kristāli ar saldu garšu.
Labi šķīst ūdenī.
Ķīmiski šķeļas līdz glikozei un fruktozei.
Sintezējas fotosintēzes procesā augu lapās, uzkrājas stublājos, saknēs, augļos.
Mikrobioloģiski no saharozes iegūst etilspirtu.
Saharozi plaši izmanto uzturā, pārtikas, plastmasu, celulozes rūpniecībā.
Sastopama arī bērzu, kļavu sulā, burkānos, bietēs, melonēs un daudzos citos dārzeņos un augļos.
Saharoze satur enerģiju, taču nesatur vitamīnus, minerālvielas un šķiedrvielas.
Saharozes nav jāņogās, lācenēs, dateļplūmēs, vīnogās.
Laktoze
Piena cukurs, kas atrodas zīdītāju pienā un piena produktos.
Veidojas piena dziedzeros.
Govs pienā tās saturs ir līdz 5 %, bet mātes pienā — līdz 7 %.
Svarīgākais enerģētiskais un galaktozes avots, arī uzlabo kalcija pārstrādi.
Viegli pakļaujas pienskābajai rūgšanai, tāpēc tā veicina dažu pienskābo baktēriju attīstību zarnās.
Zarnu traktā laktoze tiek sašķelta glikozē un galaktozē (nodrošina ferments laktāze).
Ja organismā trūkst šī fermenta – laktāzes - rodas gremošanas traucējumi – tā ir laktozes nepanesība. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,43 €
Materiālu komplekts Nr. 1112023
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Disaharīdi”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/682713

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties