Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:564146
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Beļģija
Valsts iekārta: parlamentārā demokrātija un konstitucionālā monarhija. Iekšzemes kopprodukts uz vienu iedzīvotāju: 35 750 ASV dolāri (aptuveni 20 084 lati, 2005. gada dati, 15. vieta pasaulē) Galvaspilsēta: Brisele Iedzīvotāji: 10.5 miljoni Valsts galva: Karalis Alberts 2.

Beļģijas speciālistu grupa vadošo amatpersonu, mākslinieku un numismātikas ekspertu sastāvā izvēlējās motīvu, kas izmantots visās monētās. Tajā attēlots karalis Alberts II un monogramma – lielais burts A, virs kura atrodas kronis, – starp 12 zvaigznēm, kas simbolizē Eiropu. Dizaina elements ir arī emisijas gads un gads, kad monēta kalta. Uzraksts uz 2 euro monētas jostas: 2 * * – atkārtojas sešas reizes pārmaiņus stateniskā un apvērstā pozīcijā.
Raksturojoši objekti...
Eiropa kabatā
Par godu Eiropas galvaspilsētas statusam, Brisele ir radījusi interesantu atrakciju tūristiem – Mini Eiropas parku. Te redzami Eiropas slavenāko celtņu maketi. Pavisam
mērogā 1:25 te apskatāmas simt celtnes. Parku sāka būvēt 1987. gadā. Latviju parkā pārstāv Brīvības pieminekļa makets.
Vecpilsētas šarms
Briseles centrs ir neparasts. Tās simbols ir Le Manneken Pis jeb strūklaka ar čurājošu zēnu, kuru mēdz ietērpt dažādās drēbēs. 2006. gadā, kad Rīgā notika pasaules čempionāts hokejā, zēnu ieģērba Latvijas hokeja komandas līdzjutēja kostīmā. Apkārt ir muzeji, tirdziņi, kas piedāvā gan antīkas, gan modernas lietas, un restorāni – daži no tiem ir labākie pasaulē. Centrālais laukums Grand Place ir viens no skaistākajiem viduslaiku laukumiem Eiropā. Reizi divos gados augustā tajā notiek skaista izrāde – no miljoniem svaigu ziedu pa visu laukumu tiek veidots paklājs.
Argentīna
Iedzīvotāju skaits: 39 921 833 (2006) Galvaspilsēta: Buenosairesa. Valsts galva: Kristīna Fernandesa de Kirhnere Valsts iekārta: Prezidentāla federāla republika
Raksturojošie objekti: Ūdenskritumu 265 kaskādes, kuras kopā sanākušas pie Paranas upes, lai dāvātu Jums vienu no pasaules skaistākajām dabas ainavām, kur atsevišķie ūdenskritumi no 75 metru augstuma veido nepārtrauktu varavīksnes tiltu. Šī vieta iekļauta UNESCO pasaules dabas pieminekļu mantojuma sarakstā. Pantanāls ir milzīgi liels dabas parks, kas aptver vairākas valstis. Dabas parkā atrodas vairākas fermas – norobežoti dabas parki, kuros tūristi dzīvo tādos kā kempingos un apceļo džungļus.
1) pārsvarā tur brauc ornitologi, jo ir ļoti daudz dažādu putnu sugu, bet man pilnīgi pietika ar lielajiem papagaiļiem un mazajiem papagailīšiem;
2) redzējām un gandrīz apčamdījām brīvā dabā dzīvojošus kaimanus, par mūsu sajūsmu par kaimaniem un diezgan lielu vienaldzību pret dažādajām putnu sugām pavadošais gids bija mazliet neizpratnē, tāpat kā par sajūsmu par tarantulām un bruņnešiem, jo Pantanālā ir jāfano par putniem;
3) tur ir ļoti daudz visādu lidojošo un rāpojošo kukaiņu, kas man galīgi nepatika. Lai gan jāsaka, ka Brazīlijas moskīti ir daudz mīlīgāki un lēnīgāki par Latvijas odiem.
4) 3 stundu pastaiga pa džungļiem +38C daudziem varēti būt nepatīkama.
5) Toties 4 stundu izjāde ar zirgiem džungļos ir fantastiska.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1233873
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties