Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:668559
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.01.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

Aleph 500 sistēma Latvijā tika iegādāta 1998. gadā. Šo sistēmu Latvijā lieto un veido populārākās augstskolas un universitātes, LNB. Sistēma Bis ALISE tiek izmantota kopš 1992. gada. Bibliotēku informācijas sistēma Alise ir Latvijā izplatītākais bibliotēku automatizācijas risinājums.
1. LNB Aleph 500 sistēmā bija daudz vieglāk atrast meklēto grāmatu „Tagadnes spēks” nekā RCB kopkatalogā Bis Alise. Aleph 500 ir iespējas meklēt paplašinātājā meklēšanā, ir vairāki kritēriji, pēc kuriem meklēt. Abās datu sistēmās bez reģistrācijas ir redzama informācija par grāmatu (bibliogrāfiskais, īsais, Marc21 apraksti), ir redzams vai grāmata ir plauktā vai līdz kuram termiņam grāmata ir izsniegta attiecīgajā bibliotēkas filiālē. RCB Bis Alise reģistrējoties var redzēt savus izsniegumus, un nepieciešamības gadījumā pats var tos pagarināt. Ir iespējama rezervēšana, kā arī iestāšanās rindā. Datu sistēmai Alise ir gan krievu, gan angļu valodas maiņas iespējas, savukārt Aleph 500 ir iespējama valodas maiņa tikai no latviešu uz angļu. Abās datu sistēmās paplašinātajā meklēšanā ir iespējams meklēt grāmatas dažādās valodās.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties