Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:119294
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Datortehnikas attīstības vēsture   
  Datoru tipi   
  Personālā datora uzbūve   
  Datoru ierīces   
4.1.  Pele   
4.2.  Klaviatūra   
4.3.  Monitors   
  Jūtīgie ekrāni   
  Printeris   
7.1.  Anotācija(ENG,RUS)   
7.2.  Anotācija(GER,ESP)   
Darba fragmentsAizvērt

Datortehnikas attīstības vēsture.
Skaitīkļi.Kurus jau pirms diviem tūkstošiem gadu sāka izmantot senajā Babilonijā un Ķīnā.Eiropā tie parādījās apmēram pirms 1500 gadiem. Skaitīkļi tiek izmantoti mūsdienās.
Logaritmu lineāls tika izgudrots 17.gadsimta trīsdesmito gadu sākumā. To savā darbā izmantoja inženieri vēl mūsu gadsimta pirmajā pusē.
Pirmo mehāniskā mašīna aritmētisko darbību veikšanai 1642.gadā izgudroja un uzbūvēja franču filozofs un matemātiķis Blēzs Paskāls.Mašīnas pamatdetaļa bija zobratam līdzīgs veltnītis.
Analītiskās mašīnas prjojektu 1833.gadā izstrādāja angļu matemātiķis Čārlzs Bebidžs. Atbilstoši projektam mašīnai bija jāsatur vadības,aritmētiskā un atmiņas ierīce.Vadību bija paredzēts veikt ar perfokartē-no speciāla papīra izgatavotām kartītēm, kurās caurumu formā kodētas vadības komandas.
Laikā no 1937. līdz 1944. gadam grupa amerīkāņu inženieru Hovarda Eikena vadībā uzbūvēja automātisko skaitļošanas mašīnu MARK-I, kuras pamatelementi bija elektromehāniskie releji.
Pirmais elektroniskais dators tika iedarbināts 1945.gadā. Tā nosaukums bija ENIAC, un tas saturēja 18 000 elektronlapu. Skaitļotājs aizņēma 70m lielu platību un pārējā 150 kW jaudas. Tā darbības ātrumu raksturo šādi skaitļi: 5000 saskaitīšanas darbību vai 360 reizināšanas vai 170 dalīšanas darbību sekundē.
Laikā no 1950. līdz 1980. gadam datorus galvenokārt izmantoja lielās organizācijās un tie tika novietoti tā dēvētajā skaitļošanas centros. Datoru izmantošanu nodrošināja speciāli apmācīti cilvēki.
Pirmais personālais dators tika pārdots 1975. Gadā, un to nosauca par Altair par godu planētai no TV seriāla.
1981. gadā ASV kompānija IBM izgatavoja savu pirmo datoru-IBM PC ,kura uzbūves principi kļuva par standartu personāliem datoriem.
Pašlaik visisplatīvākiem ir personālie datori (PC – personal computer). Personālais dators ir neliela izmēra dators, kuru parasti var novietot uz rakstāmgalda un kuru lieto viens cilvēks.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties