Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:525234
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.01.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vispārīgs raksturojums
Kalkūnes pagasts atrodas netālu no Daugavpils pilsētas, kurš bija nodibināts 1864 gada. Iedzīvotāju skaits katru gadu samazinās un uz 2019 gada sastav no 2031 iedzīvotājiem. Kalkūnes pagasts ir bagāts ar tādiem dabas resursiem kā: dzeramais ūdens; kūdra; māls;u.c. Visu teritoriju augsnu struktūra- izteikts mālsmilts . Kalkūni ir bagāti ar mežiem,purviem, ezeriem un upem. Daba šajā pagastā ir ļoti daudzveidīga un bagāta ar meža masiviem un daudzveidīgam koku sugam. Bet diemžēl cilvēks nodarīja lielu ļaunumu dabai un daudzas sugas ir uz izmiršanas robežas. Kalkūnes pagastā ir aizsargājamas teritorijas, objekti, dzīvnieki, augi. Viens no aizsargājamiem dižkokiem ir parastais ozols,meža bumbieris, kā arī daudzi citi . Turisma teritorijas ir arī attīstītas. Viena no iecinitakājiem iedzīvotaju vietam ir Raiņa māja, tā ir aizsargājama teritorija. Kalkūnes pagastā ir teritorijas kuras ir pussagruvušas un degradē apkartējo vidi. Šie objekti rāda draudus videi, cilvēka dzīvībai, veselībai un īpašumam.
Pastāv arī citas vides problēmas ta ir piesarņošana ar sadzīves atkritumiem, kuras bija konstatētas pie ceļa uz privatmājām, kā arī piearņojumi kuri rādā blakus esošie uzņemumi un piesarņojumi , kuri rādā blakus pilsētas: Daugavpils, Lietuva, Baltkrivija. Notekūdeņu attīrīšanas sistēmas ir rekonstruētas. Kalkūnes pagasta teritoriju apsaimnieko SIA “AADSO”. Dažām mājām ir iebūvetas saules baterijas.
Pagastā notiek dažāda veida pasākumi, kuri palīdz aizsargāt vidi , bet arī attīstīt pagastu kā teritoriju.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties