Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:355344
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.09.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

Vides izglītība
Lielrīgas reģionālā vides pārvalde saskaņā ar reglamentu ir LR Valsts vides dienesta struktūrvienība, kura atbilstoši savai kompetencei īsteno valsts vides aizsardzības politiku Rīgas un Jūrmalas pilsētās un 20 novados.

Vides aizsardzību saistīti pasākumi
Liela talka-ir lielākā Latvijas nevalstiskā kustība, kas balstās uz brīvprātīgu līdzdalību vides sakopšanā, atveseļošanā un labiekārtošanā, radot saliedētību, pozitīvismu un labi padarīta darba sajūtu.
Lielā talka ir tradicionāls vides pasākums Latvijā, kas tiek rīkots kopš 2008. gada ar mērķi "padarīt Latviju un Baltijas jūras reģionu par tīrāko vietu pasaules kartē".
Pasākumā tiek aicināti uzņēmumi, organizācijas, iestādes, privātpersonas vai to grupas u.c. interesenti, kuriem rūp apkārtējās vides stāvoklis un tās sakārtotība.
Primārais talkas mērķis – sakārtot pašvaldībai piederošas zemes vienības (t.sk. ūdens objektu piekrastes un mežu teritorijas), kuras antropogēnas darbības rezultātā ir piesārņotas ar dažāda veida atkritumiem.

Vides stāvokļa uzlabošana Jūrmalā
Vides zinātnē galvenais mērķis: rast risinājumus vides problēmām.

❶Plānojot tūrisma attīstību, jāmeklē risinājumi potenciālo rekreācijas vietu labiekārtošanai un atpūtnieku plūsmas regulēšanai: jāveic vienota stila norāžu zīmju un informatīvo stendu izvietošanu ar attiecīgajām norādēm un izglītojošo informāciju par aizliegtajām darbībām konkrētajā teritorijā, jāveido labiekārtotas autostāvvietas ar iespējamo atkritumu savākšanu.
❷Katram iedzīvotājam vajag domāt par pilsētu, par tās attīstību un tīrību(šķirot atkritumus).
❸Lai saglabātu ekoloģiski jūtīgas dabas teritorijas, stingri jāievēro attiecīgo regulējošo normatīvo aktu prasības. Jānodrošina rekreācijas zonu: jūras, ezeru , upju piekrastes un mežu ilgtspējīga pastāvēšana ,nepieļaujot nepamatotu publiski pieejamo mežu platību pārvēršanu privātās blīvas apbūves teritorijās.

Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties