Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:586523
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Cukura diabēta ārstēšanas pamatnoteikumi
Vecāku izglītošana
Plānots ēšanas režīms
Pietiekama, regulāra fiziskā aktivitāte
Nepieciešamības gadījumā liekā svara korekcija
Cukura līmeņa asinīs regulāra pārbaude
Regulāras, precizētas insulīna injekcijas
Cukura diabēta vēlīno komplikāciju ārstēšana

Uzturs (1)
Sabalansēts uzturs ( 50-60% OGH, 10-15% OBV, 30-35% tauki).
Optimālais ēdienreižu skaits 6 – 8 x, no kurām 3 ir galvenās - brokastis, pusdienas, vakariņas un 3-5 uzkodas. Ēdienraižu skaitu nepieciešams pielāgot ikdienas režīmam.

Glikēmiskais indekss (GI) - parāda, kādā mērā katrs ogļhidrātus saturošais produkts kāpina cukura līmeni asinīs (resp., stimulē insulīna produkciju aizkuņģa dziedzerī), tādejādi tas ir ogļhidrātu kvalitātes rādītājs.

Uzturs (2)
Latvijā ogļhidrātu saturu produktos diabēta pacienti vērtē, izmantojot maizes vienības.
1 maizes vienību (MV) sauc tādu pārtikas produktu daudzumu, kas satur 12 g ogļhidrātu (1 g OH =4 kcal).
Lai pacientiem atvieglotu ikdienas aprēķinu, izstrādātas īpašas maizes vienību tabulas, kurās sniegts 1 MV atbilstošs katra produkta daudzums gramos un ierastos virtuves mēros.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties