Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:367476
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.01.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jautra un droša vannošanās
Vannošanās ir ļoti nozīmīga - tās laikā aktivizējas ādas funkcijas, pastiprinās asinsrite, nostiprinās nervu sistēma - tas viss veicina bērna attīstību.
Mazuli vannot drīkst uzreiz, kā mazais pēc dzemdību vietas ieradies mājās. Ņem vērā, ka ūdens temperatūrai jābūt nedaudz augstākai par zīdaiņa ķermeņa temperatūru, t.i., ap 37 grādiem pēc Celsija. Pirms mazo likt vannā, noteikti pārliecinieties par ūdens temperatūru! Drošāk to darīt, nevis izmantojot vecmāmiņas metodi - ar elkoni, bet gan ar speciālu digitālo vannas termometru, piemēram, Canpol babies, kas nodrošina precīzu un tūlītēju temperatūras lasījumu.

Silts ūdens, maigs jūsu roku pieskāriens, jūsu smaids un nomierinoši vārdi – tas liks jūsu bērniņam iemīlēt vannošanās procedūras. Centieties vannot bērnu katru dienu vienā un tajā pašā laikā (viņam patīk rituāli un viņš pie tiem ātri pieradīs), vēlams – stundu pirms vakara barošanas.
Nelieciet bērnu vannā uzreiz pēc barošanas, jo viņš var atvemt barību, vai, jabērns ir izsalcis, jo tad viņš jūtas aizkaitināts.

Ģērbšana, nadziņi, mati
Cik silti mazulis jāģērbj –
Princips viens - bērnam nepieciešams tikai par vienu drēbju kārtu vairāk nekā jums - mazulis nedrīkst pārkarst! Nosalušam mazulim ir auksts un sarkans degungals, bet plaukstas un pēdiņas var būt vēsas arī tad, ja bērns nemaz nejūtas nosalis. Ja istabas temperatūra ir +24 grādi, tad cepurīti var nevilkt, ja zemāka - tad gan vajag. Bērniņi siltumu strauji zaudē tieši caur avotiņu. Arī zeķītēm jābūt uzvilktām.
Pirms uzlikt cepurīti, izķemmējiet mazuļa matus ar mīkstu matu suku. Jaundzimušo matus vēlams sukāt ar mīkstu suku, kas izgatavota no īstiem matiem. Ja bērnam ir biezi mati, kas sedz avotiņu, tos ir vieglāk izsukāt ar vidēji cietu neilona saru suku . Regulāri lietojiet atbilstošas matu sukas, neatkarīgi no tā, vai jūsu bērniņa galvu sedz maiga pūka vai biezs ērkulis. Sukāšana ir teicama galvas masāža, kas stimulēt asinsriti un tādējādi nostiprina matus.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties