Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:850170
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.08.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

5. Slaids
Akūta infekcijas stadija – organismā tiek ražots liels daudzums vīrusa šūnas. Lai vairotos, vīruss izmanto CD4 (T limfocīti; Th (helper, vidēji 1000mm3)) šūnas, kuras procesa laikā iznīcina, kā rezultātā CD4 skaits var strauji samazināties. Imūnā atbildes reakcija samazina vīrusa līmeni asinīs līdz līmenim, kas organismā ir relatīvi stabils. Šajā brīdī CD4 skaits sāk palielināties, bet tas nesasniedz līmeni kāds bija pirms inficēšanās. 2 – 4 nedēļu laikā pēc inficēšanās daudzus, bet ne visus skar gripai līdzīgi simptomi drudzis, palielināti limfmezgli, iekaisis kakls, izsitumi, muskuļu un locītavu sāpes, nogurums un galvassāpes. Tā ir organisma dabīgā atbildes reakcija uz HIV infekciju.
6. Slaids
Klīniski latentā stadija – vīruss dzīvo un lēni attīstās cilvēka organismā neradot simptomus. Lietojot antiretrovirālo terapiju inficētais latentā stadijā var nodzīvot vairākus gadu desmitus, bet bez antiretrovirālās terapijas latentais periods vidēji ilgst desmit gadus. AIDS - kad CD4 šūnu skaits ir nokritis līdz 200 šūnām uz mm3 inficētais tiek uzskatīts kā progresējis AIDS, kura imūnsistēma ir tik stipri bojāta, ka inficētais kļūst neaizsargāts pret infekciju slimībām, oportīniskām slimībām, audzējiem. Bez ārstēšanas cilvēki, kas pārgājuši AIDS stadijā vidēji dzīvo 3 gadus, tomēr lietojot ART un uzturot zemu vīrusu slodzi inficētais var baudīt gandrīz normālu mūžu un visticamāk neprogresēt līdz AIDS stadijai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties