Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:285227
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.06.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Vispārīga informācija par prakses vietu    3
2.  Organizācijas informācijas sistēmu apraksts, mērķi    4
3.  Specializētas programmatūras raksturojums – CMS „Joomla 1.5”    5
2.1.  CMS „Joomla 1.5” uzstādīšana    5
2.2.  CMS „Joomla 1.5” pamatfunkcijas    6
2.3.  CMS „Joomla 1.5” paplašinājumu sistēma    6
2.5.  CMS „Joomla 1.5” lietotāju hierarhija    7
4.  Realizētās programmas īss apraksts, izvēlētās programmēšanas vides pamatojums – interneta vietne www.freijabeauty.lv    8
4.1.  Vietnes struktūra    8
4.2.  Vietnes veidne    9
4.3.  Materiālu pievienošana    10
4.4.  Galerijas modulis    10
4.5.  Vietnes publiskošana    11
5.  Realizētās programmas īss apraksts, izvēlētās programmēšanas vides pamatojums – interneta veikals www.ekotopia.lv    13
5.1.  Vietnes struktura    13
5.1.  Vietnes veidne    14
5.2.  Komponents „Joomshop”    14
5.4.  Materiālu pievienošana    16
5.5.  Vietnes publiskošana    16
6.  Secinājumi un priekšlikumi par IS    17
7.  Pielikums    18
Darba fragmentsAizvērt

6. Secinājumi un priekšlikumi par IS
Prakses laikā tika realizēti vairāki uzdevumi, kas saistīti ar divu interneta vietņu darbību: esošu vietni www.freijabeauty.lv un jaunu projektu www.ekotopia.lv. Informācijas sistēma kopumā nav liela, tā sastāv no tīmekļa mitinātāja, kuru iespējams konfigurēt attālināti no jebkura datora. Tas ir viens no mīnusiem uzņēmumā, jo nav nedz patstāvīga datora, kas atrastos salonā, gan personas, kas varētu ar to nodarboties. Kaut gan daudzos interneta resursos ir minēts tas, ka administrēt Joomla CMS veidotās vietnes ir vienkārši, radīt tās bez padziļinātām zināšanām var būt sarežģīti.
Jau pirms prakses uzsākšanas www.freijabeauty.lv bija apmeklēta vietne, taču pēc jaunā izskata ieviešanas un informācijas atjaunošanas vietnes apmeklējumi būtiski auguši. Salīdzinājums redzams 9. pielikumā. Vietne tika izstrādāta aprīļa sākumā, un lielo apmeklētības skaitu var izskaidrot ar to, ka vietne tika testēta un pārbaudīta. Taču maijā un nepilna jūnija laikā darbs pie šīs vietnes netika veikts, bet apmeklētāju skaits ir izaudzis par 38 % (salīdzināts maijs ar martu).
Interneta veikala www.ekotopia.lv izstrādes laikā galvenais bija izvēlēties pareizu komponentu ar kuru strādāt. Pēc neveiksmīga mēģinājuma lietot populārāku produktu „VirtueMart”, priekšroka tika dota „Joomshop”, taču ir dažas nianses, kuras būs nepieciešams pilnveidot, piemēram, tas, ka nav paredzētas iespējas rediģēt klienta veiktos pasūtījumus un automātisko rēķinu sagatavošanu gadījumos, ja noliktavā nav daļas pasūtīto produktu.
Prakses laikā, laika trūkuma dēļ, tika izmantoti jau gatavi produkti (moduļi, komponenti), jo desmit nedēļu laikā bija nepieciešams ne tikai izveidot divas interneta vietnes, bet gan ar aizpildīt tās ar informāciju. Lai kvalitatīvi radītu jaunu produktu, gan dizaina, gan funkcionālajā ziņā, nepieciešams vairāk laika, kas nesaskanēja ar klienta vēlmēm, tādēļ tika izlemts izmantot šādu pieeju. Paralēli tika apspriesti arī citi projekti, tādi kā: dāvanu karšu moduļa izstrāde, klientu apkalpošanas moduļa izstrāde, salona aprīkošana ar video novērošanu, tīmekļa mitināšanas pakalpojumu maiņa, tiešsaistes pierakstu sistēma, specifisku grāmatvedības atskaišu izveides sistēma, pārdoto produktu pierakstu sistēma u.c. , ko, iespējams, uzņēmums pasūtīs izstrādāt turpmāk.
Kopumā prakses laikā ir iegūta vērtīga pieredze tieši interneta vietņu administrēšanā. Jo saskārāmies gan ar esošiem projektiem, kā arī ar jaunu projektu plānošanu un realizēšanu. Praktikanta pienākumos ietilpa: domēnu reģistrēšana, failu augšupielāde uz serveriem, sistēmu konfigurēšana, rezerves kopiju veidošana u.c. ar internetu saistīti pienākumi.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties