Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:830049
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mežsaimniecība un kokapstrāde ir vienas no svarīgākajām visa Kuldīgas rajona saimniecības nozarēm. Ievērojamais meža resursu daudzums un izdevīgais ģeogrāfiskais stāvoklis rada priekšnoteikumus sekmīgai meža nozaru attīstībai.
Kuldīgas rajonā ir relatīvi augsts valsts mežu īpatsvars (>60%).
Lauksaimniecībā izmantojamās zemes (LIZ) aizņem 35,3% no rajona kopplatības (pēc VZD 2005. gada datiem). Pēdējos trīsdesmit gados lauksaimniecībā izmantojamo zemju platībai ir tendence samazināties. Lauksaimniecības zemju nelielā īpatsvara dēļ rajonu nevar pieskaitīt pie Latvijas lauksaimnieciskajiem rajoniem. Kuldīgas rajonā tradicionālās lauksaimniecības apakšnozares ir zemkopība un lopkopība. Par perspektīvām nozarēm uzskatāmas biškopība, augļkopība un dārzkopība. Rajonā pakāpeniski attīstās vairākas netradicionālās lauksaimniecības nozares: kazkopība, sēņu audzēšana, dzērveņu audzēšana, vēžu audzēšana un bioloģiski dinamiskā lauksaimniecība. (Kuldīgas rajona padome, 2005)
Jau iepriekš minētajā Mērgavas un Riežupes satekā uzpludināti 5 dīķi, kuru kopplatība ir 277 hektāri, un tie tiek izmantoti zivju audzēšanai. (Eipurs, 1997) Pati Riežupe ir vērtīga lašveidīgo zivju upe. (Kabiles pagasta padome, 2007)
MK noteikumi "Par to upju (upju posmu) sarakstu, uz kurām zivju resursu aizsardzības nolūkā aizliegts būvēt un atjaunot hidroelektrostaciju aizsprostus un veidot jebkāda veida mehāniskus šķēršļus" nosaka upju un upju posmu sarakstu, uz kurām zivju resursu aizsardzības nolūkā aizliegts būvēt un atjaunot hidroelektrostaciju aizsprostus un veidot jebkāda veida mehāniskus šķēršļus. Tajā skaitā ir arī Riežupe. (Latvijas vēstnesis, 2002)
Jau iepriekš minētās Riežupes smilšu alas, kas atrodas Riežupes dabas parkā Rumbas pagastā, Kuldīgas rajonā, aptuveni 5 km no Kuldīgas, ir izveidotas par tūrisma objektu. Tās veido lielāko Latvijā mākslīgu pazemes eju labirintu, kas izcirsts baltajā smilšakmenī aptuveni 500 metru garumā (eju kopējais garums 2 km). Šeit notiek aktīva saimnieciskā darbība, un par ieeju alās ir jāmaksā. (Krauze, bez dat.)

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1328021
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties