Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:384718
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Sociālā gadījuma apraksts    4
2.  Sociālās problēmas definējums    6
  Vides aspekti    6
  Personīgie aspekti    6
  Izmantotā literatūra    19
Darba fragmentsAizvērt

Lai veiksmīgi risinātu klienta sociālās problēmas un pēc iespējas uzlabotu dzīves situāciju, nepieciešama klienta un sociālā darbinieka sadarbība, kura ir balstīta uz savstarpēju uzticēšanos. Sociālais darbinieks ievēro klienta tiesības un intereses, neizpauž klienta privātās dzīves faktus. Ir nepieciešams iegūt maksimālo informāciju par klientu, optimālāka palīdzības varianta pieņemšanai, sastādīt problēmas identificēšanas un intervences plānu, motivēt klientu līdzdarboties lēmuma pieņemšanā, izveidot starpprofesionāļu komandu, lai klientam tiktu sniegta profesionālāka palīdzība un pakalpojumi. Nav arī mazsvarīga atgriezeniskās saites veidošana un drošības radīšana klientam. Nepieciešams saglabāt atgriezenisko saiti un novērot klienta situāciju. Sociālā gadījuma risināšanā iekļautas darbības sākot ar to kā klients, ir nonācis konkrēta sociālā darbinieka redzeslokā līdz brīdim, kad sociālo darbu ar konkrēto klientu var uzskatīt par pabeigtu – sociālais darbinieks ir darījis visu, kas ir viņa kompetences ietvaros.
1.Sociālā gadījuma apraksts
Manas prakses vieta ir grupu dzīvokļu māja pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem, kas ir sociālā aprūpes centra struktūrvienība. Savā darbībā tā ir pakļauta un atrodas SAC pārraudzībā.
Sociāla darba plāna izstrādāšanai un īstenošanai esmu paņēmusi grupu dzīvokļu mājas vienas klientes sociālo gadījumu, un mēģināšu to risināt.
Gunta (vārds ir mainīts), 36 gadi, dzīvo grupu dzīvokļos.
Guntas mammai ir atņemtas aprūpes tiesības, par tēvu nekas nav zināms.
Piecu gadu vecumā Guntu ievietoja Rīgas pilsētas bērnu namā. Fiziskajā attīstībā nedaudz atpaliek no normas. Bērnībā Guntai bija runāšanas grūtības, viņa savu patiku vai nepatiku izrādīja ar priecīgu klaigāšanu vai raudāšanu. Vēlāk sāka izdot dažādas skaņas, izrunāt zilbes un dažus īsus vārdus. Neizrādīja nekādu interesi par apkārtējo vidi, stundām varēja gulēt klusi gultā bez nodarbošanās. No rotaļlietām atteicās, meta tās projām. Pastaigās patstāvīgi nevarēja pārvarēt ne mazāko šķērsli, bija neveikla, trūka līdzsvara izjūtas. Patstāvīgi ēda tikai sausu baltmaizi. Pārējo ēdienu ēda tikai no pudeles caur pupiņu. Pašaprūpi iemācījāss, bet ļoti lēni. Guntai tiek uzstādīta diagnoze – vidēji smagi garīgās attīstības traucējumi. (oligofrēnija)…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties