Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:201118
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.11.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Anamnesis morbi (slimības anamnēze):
Slimības sākums: vakarpusē sajuta pakāpeniskas sāpes vēdera lejasdaļā, sākumā sāpēm nepievērsa uzmanību. Nākamajā dienā no rīta sāpes nebija izzudušas, bija parādījusies neliela temperatūra, palika visu dienu gultā. Uz vakaru sāpes pastiprinājās, temperatūra pieauga, izsauca neatliekamo medicīnisko palīdzību. Domāja, ka sāp apendicīts, jo nebija nekādas asiņošanas un nekā, kas norādītu uz ginekoloģisku saslimšanu. Mediķi konstatēja, ka tas nav apendicīts. Tika veikta injekcija muskulī pret sāpēm un iekaisumu, no hospitalizācijas atteicās. Nākošajā rītā sāpes pastiprinājās, atkārtoti izsauca NMP, hospitalizējās.
Slimības tālākā attīstība: slimnīcā izteica varbūtību par zarnu iekaisumu, jo asins analīzes uzrādīja iekaisumu, izmeklēja vēdera dobuma orgānus ar ultrasonogrāfiju, konstatēja, ka ir nedaudz palielināta dzemde, vēdera dobuma orgāni normāli, zarnas arī bez pataloģijas. Tad izmeklējumi ar datortomogrāfiju ar kontrastvielas izmantošanu, atklāja, ka pie dzemdes sakrājies šķidrums. Tālāk tika veikti ginekoloģiskie izmeklējumi, kur apskatē izteikts minējums par dzemdes miomas iekaisumu. Atkārtota ultrasonogrāfijas apskate apstiprināja olvadu un miomas iekaisumu.
Pēdējais slimības uzliesmojums: sāpes turpinājās, ārsts noteica, ka jāveic ķirurģiska operācija - dzemdes amputācija, atstājot dzemdes kaklu un olnīcas.
Slimības dinamika visā slimošanas laikā: operācija smaga, brūce vēdera lejasdaļā apmēram 20 cm. Pēc operācijas ļoti sāpīga atveseļošanās, asins zudums un dzelzs trūkums organismā. Asiņošanas nebija. Pēc hospitalizācijas tālākā uzraudzība pie ģimenes ārsta.
Patreizējie ārsta apmeklēšanas iemesli: Ikgadēja olnīcu pārbaude, bet ne saistībā ar dzemdes amputāciju.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties