Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:931261
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Prakses laikā veikto uzdevumu pārskats
Pirmajā prakses dienā tika iepazīstināts ar ugunsdrošības, elektroiekārtu drošības noteikumiem. Tika iepazīstināts ar darbavietu (telpu) novērtējumu un darba veida novērtējumu, kas ir atbilstoši darba likumdošanai. Tika iepazīstināts ar RCB Komplektēšanas un apstrādes nolikumu. Tika iepazīstināts arī ar RCB krājumu attīstības komplektēšanas koncepciju 2008.-2012. gadam, 2013. gada koncepcija uz to mirkli vēl gaidīja apstiprināšanu. pašā pirmajā dienā tika rakstītas grāmatu pases pēc noteikta parauga, autora zīmes un cenas uzrakstīšana uz grāmatām pēc parauga.
Tika veikta grāmatu tehniskā apstrāde apstrādes sektorā.. Grāmatām tika salikti zīmogi, ka tā pieder pie konkrētās bibliotēkas, un, tā kā tie bija lietotāju dāvinājumi, grāmatām tika salikti īpaši zīmogi, kas apliecina, ka tas ir bijis dāvinājums. Vēlāk tika veikta arī krājuma kārtošana atbilstoši UDK indeksam. Tika kārtots reorganizētās filiālbibliotēkas „Hanza” krājums. tas bija svarīgs uzdevums, jo mēneša pēdējās otrdienas ir informācijas dienas, kad filiālbibliotēku vadītāji nāk izvēlēties grāmatas no apmaiņas fonda. Tāpēc bija svarīgi veikt šī krājuma kārtošanu, jo iepriekš grāmatu kārtība bija sajaukta, kas ļoti apgrūtina grāmatu meklēšanu un izvēli, ja, piemēram, daiļliteratūra ir sajaukta kopā ar nozaru, bērnu un pusaudžiem domātu literatūru. Krājumā bija bibliotēkzinātnes, filozofijas, reliģijas, sabiedrisko zinātņu,, matemātikas, dabaszinātņu, medicīnas, tehnikas, mākslas, izklaides sporta, valodniecības, filoloģijas literatūrzinātnes, ģeogrāfijas, vēstures literatūra. galvenokārt krājumā bija daiļliteratūra. kad krājums bija sakārtots pēc nozarēm, tika kārtots arī alfabēta secībā – tas ir viens no galvenajiem kritērijiem, pēc kā izvēlas grāmatas. Un, ja grāmatas nav alfabētiskā secībā, tas var sagādāt lielas grūtības, lai atrastu grāmatu, pat ja ir zināms autors un nosaukums. Informācijas diena nav vienīgā, kad izvēlas grāmatas, citreiz nāk izvēlēties arī parastā dienā, turklāt krājums netiek izvēlēts vienā dienā – var paiet pat vairāki mēneši, līdz visas grāmatas ir izdotas..
Tika veikta arī bibliogrāfisko aprakstu kvalitātes veidošana dažādiem dokumentiem. Uzdevums bija salīdzināt RCB veidotos ierakstus ar LNB veidotajiem ierakstiem, un noskaidrot, cik kvalitatīvi tie ir, kā arī noskaidrot tos laukus, kurus RCB ir papildinājusi, ja ieraksti ir paņemti no LNB veidotā apraksta.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties