Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:658879
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Darba tēma: Rentgenogramma deguna blakusdobumiem nazomentālā PA projekcija un turku seglu sānu LL projekcija

Darba uzdevums: Iepazīties ar precīzu deguna blakusdobumu PA un turku seglu rentgenogrammas veikšanu un veikt precīzu rentgenogrammu deguna blakusdobumiem un turku segliem

DARBA UZDEVUMA IZPILDES APRAKSTS
1. Rentgenogramma deguna blakusdobumiem nazomentālā PA
Tehniskie parametri: 24x30 filmas izmērs, ar režģi, attālums – 115cm.
Pacienta pozicionēšana: Pacients stāvus ar seju pret vertikālo statīvu vai guļus uz vēdera. Galva taisni un sagitālā plakne perpendikulāri kasetei. Mute plati atvērta. Galvu atgāž atpakaļ, lai zods un deguna priekšējās virsmas plakne būtu paralēli kasetei.
Manipulācijas izpildījums: Centrālais stars 5 cm virs protuberantia occipitalis, perpendikulāri kasetei tās centrā. Diafragmēšana, pušu identifikācija, gonādu aizsardzība. Ekspozīcijas brīdī pacients aiztur elpošanu un nerij siekalas.

2. Rentgenogramma turku segliem LL
Tehniskie parametri: 13x18 filmas izmērs, ar režģi, attālums – 115cm
Pacienta pozicionēšana: Pacients stāvus vai sēdus ar krūškurvja priekšējo sienu pret vertikālo statīvu, vai guļus uz vēdera. Galva pagriezta uz sāniem, lai tās sagitālā plakne būtu paralēli kasetei.
Manipulācijas izpildījums: Centrālais stars 2 cm virs un uz priekšu no ārējās auss ejas, kasetes centrā, perpendikulāri tai. Diafragmēšana, pušu identifikācija, gonādu aizsardzība.

DARBA PAŠVĒRTĒJUMS
Labi apguvu teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas deguna blakusdobumu un turku seglu rentgenogrammas veikšanā. Izpratu cik svarīgi veikt precīzu pozicionēšanu, lai iegūtajā attēlā deguna blakusdobumi vai turku segli būtu attēloti precīzi pēc standartiem un to varētu precīzi aprakstīt un izvērtēt ārsts. Sapratu cik svarīgi precīzi noteikt centrālā stara tēmēšanas vietu, lai iegūtu precīzu deguna blakusdobumu vai turku seglu attēlojumu grammā. Sapratu cik svarīga ir sadarbība ar pacientu, lai tas ievērotu visus dotos norādījumu, kā, stāvēt nekustīgi, aizturēt elpošanu un nerīt siekalas, lai rentgenogrammas izdotos kvalitatīvas. Izpratu nozīmi pušu identifikācijā, kas samazina kļūdīšanās risku ārstam veicot diagnostiku.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties