Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:178708
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.11.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

5. Secinājumi un priekšlikumi
Prakses laikā, iepazīstoties ar normatīvajiem aktiem, kas regulē iestādes darbību, kā arī pētot dažādus lietu materiālus, un aktīvi piedaloties prokuratūras ikdienas darbībā, tika sasniegts prakses mērķis un izvirzītie uzdevumi. Iegūta padziļināta izpratne par Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūras organizāciju un tās struktūru, izprastas prokurora funkcijas un pienākumi kriminālprocesā, kā arī apzinātas un analizētas aktuālas ar prakses vietas darbību saistītas ar procesuālajām tiesībām saistītas problēmas. Piedaloties ikdienas darba procesā un izstrādājot patstāvīgi dažādus dokumentu projektus, tika iegūtas ne tikai teorētiskas, bet arī praktiskas iemaņas krimināltiesību piemērošanā, kā arī izprasta prokuroru darba ikdiena.
Piedaloties praksē Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūrā varēja praksē pārliecināties, ka tiek stingri ievērots normatīvajos aktos regulētais iestādes darba process un kārtība, tiek ievēroti visi valsts pārvaldes principi un tiesību avotos noteiktie procesuālie termiņi, kā arī pārliecināties, par šīs iestādes nepieciešamību valsts pārvaldes aparātā, jo tā palīdz nodrošināt tiesiskās aizsardzības funkciju un nodrošināt drošības sajūtu iedzīvotājiem, kā arī veic preventīvo funkciju, kas palīdz uzlabot situāciju valstī un samazināt noziedzīgo nodarījumu skaitu un apmērus.
Autorei radies priekšstats par prokuratūras darbu un kompetenci gan atrodoties prokuratūrā un vērojot prokuroru ikdienas darbu kriminālvajāšanas un izmeklēšanas uzraudzības pirmstiesas procesa laikā, gan viesojoties tiesas sēdēs, kurās varēja vērot prokurora apsūdzības uzturēšanu tiesā. Autore ievēroja, ka iestādē valda ļoti draudzīga un patīkama atmosfēra kolēģu starpā, darbi rit gludi, nevalda pārāk saspringta un stresa pilna atmosfēra.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties