Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:432615
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.04.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    4
1.  UZŅĒMUMA RAKSTUROJUMS    5
2.  PRAKSES GAITAS APRAKSTS    7
3.  AKTUALITĀTES UN PROBLĒMAS    12
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    13
  BIBLIOGRĀFISKAIS SARAKSTS    15
  PASĀKUMI KVALIFIKĀCIJAS DARBA IZSTRĀDEI    16
  PIELIKUMI    18
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Secinājumi:
1. SIA „ARIOLS” uzsāka savu darbību 1993. gadā kā saldēto pusfabrikātu ražošanas uzņēmums. Šobrīd uzņēmuma galvenie darbības veidi ir pelmeņu, vareņiku, čebureku, saldētu gaļas pusfabrikātu – kotlešu, kupātu, frikadeļu, tefteļu un saldēto pankūku ar dažādiem pildījumiem ražošana. Pēdējā laikā uzņēmums intensīvi strādā pie jaunu produkcijas veidu ieviešanas, viens no šiem veidiem, ir saldētas zupas.
2. Ražotā produkcija šobrīd tiek realizēta Latvijas Republikas (LR) teritorijā – gan vairumtirdzniecības, gan mazumtirdzniecības tīklā, un arī dažādās Eiropas Savienības (ES) valstīs – Lietuvā, Igaunijā, Anglijā, Īrijā, Vācijā, nedaudz arī Francijā, Itālijā un Spānija u.c.
3. Uzņēmuma darbinieku skaits 2009. – 2011. gadā vidēji sastāda 85 darbiniekus.
4. Ar savu automašīnu palīdzību SIA „ARIOLS” patstāvīgi nodrošina loģistiku pa Baltijas valstīm – Latviju, Lietuvu, Igauniju. Lai nogādātu produkciju uz citam ES valstīm, uzņēmums izmanto transporta kompāniju pakalpojumus.
5. 2010. gadā, salīdzinot ar 2009. gadu, Neto apgrozījums ir palielinājies par 358 205 Ls jeb 11%, un sastāda 3 177 469 Ls.
6. 2011. gadā SIA „ARIOLS” neto apgrozījums sastādīja 3 200 367 Ls, kas ir par 22 898 Ls vairāk nekā2010. gadā.
7. Apgrozījums vietējā tirgū 2011.gadā palielinājās salīdzinot ar iepriekšējo gadu par 2867 Ls, bet apgrozījums ārzemēs palielinājās par 20 031 Ls
8. Uzņēmums darbojas pamatojoties uz Latvijas Republikā eksistējošiem likumiem.
9. SIA „ARIOLS” maksā gandrīz visus Latvijas Republikā pastāvošos nodokļus, izņemot akcīzes nodokli, izložu un azartspēļu nodokli, muitas nodokli un mikrouzņēmuma nodokli.
10. Vislielāko īpatsvaru maksājamo nodokļu summā 2011.gadā ieņēma VSAOI – 43,86%, tas veidojās tāpēc, ka uzņēmumā strādā liels skaits darbinieku, par kuriem tiek maksāts sociālais nodoklis. Otrajā vietā ar 23,64% ierindojās PVN, kas veidojas liela pārdoto preču daudzuma dēļ. Un trešajā vietā ir IIN, kas sastāda 20,06% jeb nedaudz vairāk kā 1/5 no visu SIA „ARIOLS” maksājamo nodokļu summas.

Priekšlikumi:
1. SIA „ARIOLS” strādā izglītoti, pieredzes bagāti darbinieki, tomēr uzņēmuma vadībai būtu jāpievērš lielāka uzmanība darbinieku apmācībai, lai uzņēmums vienmēr būtu jaunumu kursā un savus uzdevumus pildītu atbilstoši likuma prasībām.
2. Tā kā SIA „ARIOLS” tuvākajā laikā plāno paplašināt savu darbību un eksportēt produkciju uz trešajām valstīm, tad darbiniekiem ir jāmēģina iegūt pēc iespējas vairāk informācijas, jāapmeklē attiecīgie semināri, lai uzsākot šīs jaunas darbības, nenonāktu grūtībās un neskaidrības un veiksmīgi, bez aizkavējumiem turpinātu savu darbību.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −9,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1338715
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties