Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:774421
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.07.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

2009. gada 14. aprīlis. Uz kontroli pie ģimenes ārsta ierodas 1971. gadā dzimusi sieviete, kurai jāatjauno medikamentus ārstēšanas kursam. Sūdzas par biežām galvas sāpēm, stīvumu un velkošām sāpēm sprandas rajonā, nespēku, nogurumu. Ilgstoši nevar uzturēties vienveidīgā pozā – parādās sāpes muguras - jostas daļā. Galvas sāpes un stīvums sprandas rajonā parādās pie ilgstoša sēdoša vienpozas darba, darba pie datora un psiho emocionālā spriedzes. Pēdējā nedēļā divas naktis bijuši krampji kājās ( ikros un kāju III pirkstiem). Durstošas, kā ar adatiņām, sajūtas pēdu rajonā un rokās.
Anamnēzē: Iepriekš minētas sūdzības izteiktāk novēro ~ 5 gadus. Konsultējās pie ģimenes ārsta, regulāri novērojās pie vietējā neirologa, kā arī bija uz konsultāciju pie ārodārsta (neirologa, vertebrologa), ir ārstējusies stacionārā.
Veikti izmeklējumi: EKG, jostas un kakla daļas Rtg-gr un CT, magnētiskā rezonanse galvai, duplex skenēšana kakla asinsvadiem, klīniskās analīzes un bioķīmiskas analīzes.
Diagnoze uzstādīta 1998. gadā: - A. vertebrālais sindroms. Jostas skriemeļu spondiloze. Akūts sāpju sindroms. Somatoveģetatīva disfunkcija. 2008. gadā – L4-5 diska protrūzijas ar skeleta muskuļu sāpju sindromu. Kakla skriemeļa spondiloze ar spinālā kanāla stenozi. A. vertebrālais sindroms ar discirkulāciju v-b baseinā.
Galvas sāpes tagad praktiski katru dienu (bija pārgājušas uz kādu laiku 2008. gada decembrī, pēc ārstēšanas nervu nodaļā). Galvas reiboņi ir, bet retāk (regulāri lieto Tab. Betaserc 24 mg x 2, Tab. Gingium 120mg R.). Pēc vajadzības pie stiprām galvas sāpēm - Tab. Sirdalud 2mg V, Tab. Finlepsini 200 V, Sol. Profenac 3ml i/m, Sol. Manniti 10% - 250ml i/v sistēmā. Slimības gaita ir mainīga un atkarīga no apkārtējiem faktoriem: stresiem, noslogojuma. Saasinājumi uzliesmo ik pa laika. Nevar pārtraukt regulāri lietotos medikamentus un nedrīkst ielaist saslimšanas gaitu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties