Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:323596
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mērķis
28.12.2009.
Paņemt pacientam asins analīzes no vēnas.
Ievadīt pacientam medikamentu i/v (izdarīt i/v injekciju pacientam)
Darbība
Pieņemu maiņu. Sadalu zales slimniekiem. Dokumenteju medikamentu izlietojumu nodaļā. Veicu analižu rezultātu identificēšanu un sakartoju slimības vestures .
Informēju pacientu, ka tiks veiktas asins analīzes veselības stāvokļa noteikšanai. Asins paraugs tiks ņemts no vēnas no rīta (tukšā dūšā )
Pareizi aizpildu nosūtījuma lapu. Sagatavoju nepieciešamo aprīkojumu (vates tampons, ādas dezinfekcijas līdzeklis, stobriņi asins ņemšanai (uz kuriem ir uzrakstīts pacienta vards, uzvārds, personas kods, nodaļa, datums), adata asins ņemšanai, adapteris, žņaugs, plāksteris)
Nomazgāju rokas, uzvelku cimdus. Eju pie pacienta, identificēju viņu. Pārliecinos, ka uz stobriņa ir pareizi uzrakstīti pacienta dati.
Uzlieku pacienta rokai žņaugu, dezinficēju punkcijas vietu ar ādas dezinfekcijas līdzekli- no perifērijas uz centru. Punktēju vēnu. Ievadu adatu vēnā, atlaizu žņaugu un paņemu 4 stobriņus asiņu. Izņemu adatu un punkcijas vietai piespiežu dezinfekcijas līdzeklī samitrinātu vates tamponu, uzlīmēju plāksteri, pasaku, ka 5 min vates tampons jāpatur piespiests pie dūriena vietas. Ielieku stobriņus ar asinīm groziņā (speciāli paredzets analīžu transportēšanai), lai masu palīgs tos nogādātu laboratorijā. Informēju pacientu par procedūras norisi un nepieciešamību.
Izlasu ārsta uzrakstīto ordināciju;
Salīdzinu medikamenta etiķeti ar uzrakstīto ordināciju, pārliecinos par medikamenta nosaukumu, ordinēto devu, laiku un ievadīšanas viedu. Paņemu, sagatavoju nepieciešamo aprīkojumu. Nomazgāju rokas. Sagatavoju medikamentu devu atbilstoši ievadīšanas veidam. Nogādāju medikamentu līdz pacienta gultai. Identificēju pacientu. Uzvelku vienreiz lietojamos cimdus. Izskaidroju pacientam procedūras gaitu, mērķi. Palīdzu pacientam ieņemt guļus stāvokli. Apskatu injekcijas vietu, novērtēju ādas izskatu, izpalpēju vēnu. Notīru injekcijas vietu ar spirta samērcētu vates tamponu virzienā no centra uz perifēriju. Centrāli no injekcijas vietas uzlieku venozo žņaugu. Noņemu aizsargvāciņu no adatas. Izdaru dūrienu. Adata ir vēnā, ja pavelkot šļirces virzuli nedaudz atpakaļ, parādās asinis. Lēnam ievadu medikamentu, vēroju pacienta reakciju. Izņemu adatu un injekcijas vietai piespiežu sterilu vates tamponu . informēju pacientu, ka vates tampons jātur piespiests dūriena vietai apmēram 5 minūtes. Novelku cimdus, nomazgāju rokas. Dokumentēju medikamenta došanu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties