Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:135610
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Es savu prakses atskaiti rakstu par Slovēnijas firmu ,,Petrol" un šis firmas galvenā darbība saistīta ar naftas produktiem: benzīnu, dīzeļi, gāzi, arī enerģiju un vēl firma nodarbojas ar precēm, kuras saistītas ar mašīnas detaļām. Šī firma darbojās rūpniecības nozarē. Šo firmu izvēlējos tāpēc, ka mūsdienās naftas jautājums ir ļoti svarīgs, naftas cenas ietekmē ne tikai autovadītājus, bet arī visus zemeslodes iedzīvotājus, un vēlējos uzzināt kaut ko vairāk par šo bagāto nozari.
Firmas nodarbošanās sfēra ir loti plaša, bet tomēr galvenā ir darbība ar naftas produktiem. Darbība ar naftu un naftas produktiem ir ļoti attīstīta un lielu peļņu nesoša, bet ar šo nozari nevar nodarboties katra valsts, jo lai strādāt ar naftu, pirmkārt, valstīm jābūt bagātai ar dabas resursiem: jābūt naftas caurulēm jūrā vai zemē. Latvijai nav šādu dabas resursu, taču Latvijai cauri iet naftas vads no Krievijas un tuvākā vieta kur pārstrādā naftu ir Lietuva{Mažeiķu nafta}. Šajā darbības nozarē gribās atzīmēt tādas valsts kā Norvēģija, Irāka, Apvienotie Arābu Emirāti, Kuveita, Katara, šīs valstis visas ir naftas lielvalstis ar bagātīgiem naftas krājumiem. Naftas nozarē lielākās valstis ir: Alžīrija. Indonēzija, Irāna, Irāka, Kuveita, Lībija, Nigērija, Katara, Saūdu Arābija, Apvienoto Arābu Emirāti un Venecuēla, tās visas ir Naftas eksportētājvalstu organizācijā{ OPEC},kas piegādā naftu visai pasaulei un rūpējas par stabilām naftas cenām. Arī mūsu kaimiņvalsts Krievija reiz bija ļoti bagāta ar naftu un dabas gāzi, tā bija viena no bagātākajām valstīm pasaulē dabas resursu ziņā, taču šobrīd Krievijā ir samērā maz derīgo izrakteņu. Tā savus derīgos izrakteņus eksportē uz Rietumiem, taču pašai nepietiek valsts iekšējām vajadzībām un tā iepērk gan naftu, gan gāzi un pat elektrību, protams, ne visu. Kā mums ir zināms nafta un dabas gāze ir izsmeļamie dabas resursi un to krājumi nebūs mūžīgi, ja jau tagad daļai Krievijas nepietiek savu resursu, kas būs pēc gadiem 50. ne tikai ar Krieviju, bet ar visu pasauli.? …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1151216
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties