Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:256114
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads - prakses uzdevums    3
  Uzņēmuma apraksts    4
  SIA “AHA” saimnieciskās darbības virzieni un ekonomiskie rādītāji    6
  Uzņēmuma SIA “AHA” finanses    9
  Krājumi - Preces pārdošanā    10
  Debitori    11
  Kredīta summas noteikšana    12
  Aptaujas anketu analīze – ievads    13
  Anketa    14
  Aptaujas rezultāti    17
  Secinājumi    29
Darba fragmentsAizvērt

Ievads - prakses uzdevums

SIA „AHA” es strādāju jau divus gadus un mans pamat pienākums ir darbs ar klientiem, preču realizācija, kad nepieciešams, arī mēbeļu montēšana un piegāde klientiem. SIA „AHA” ir ģimenes uzņēmums. Firmas direktors ir tēvs un grāmatvede ir māsa. Sakarā ar tēva veselības problēmām vairāk kā pusgadu firmu vadām es ar māsu. Prakses laikā mans uzdevums bija izpētīt kā klienti ir apmierināti ar SIA „AHA” darbību, izstrādāt aptaujas anketas, apkopot atbilžu rezultātus un parādīt tos diagrammas veidā.


Uzņēmuma apraksts

SIA „AHA” reģistrēta Uzņēmuma reģistrā 1991. gada 10. decembrī. Uzņēmumu dibināja viena fiziska persona, kura sabiedrībā ir ieguldījusi Ls 2000. Sabiedrība tika dibināta kā jauns uzņēmums, bet tā darbinieki ir iepriekš darbojušies dažādos uzņēmumos.
SIA „AHA” galvenais darbības virziens ir mēbeļu tirdzniecība. Mēbeles tiek iepirktas, ne tikai Latvijā, Lietuvā, Baltkrievijā, Polijā, bet arī Itālijā, Vācijā, ASV un pat Brazīlijā un Malaizijā. Mēbeles no Vācijas, Itālijas, ASV, Brazīlijas un Malaizijas tiek iepirktas tikai pēc vienošanās noslēgšanas ar pircēju.
SIA „AHA” atrodas Liepājas centrā. Šī vieta ir labi pieejama pircējiem, veikala sētā var novietot automašīnas, kas ir parocīgi veikala klientiem.
Uzņēmuma telpas tiek īrētas. Telpas ir izvietotas divos stāvos. Šajās telpās atrodas veikals un administrācijas telpas, kā arī noliktava, produkciju un dažādu palīgmateriālu uzglabāšanai.
Veikala telpās ir novietoti mēbeļu paraugi, pēc kuriem pircējs var pasūtīt sev vēlamo preci. Mēbeļu klāsts ir ļoti plašs. Tās ir gultas, dīvāni, krēsli, istabas iekārtas, virtuvju iekārtas, biroja mēbeles, kā arī mēbeļu aksesuāri.
Veikalā pārdevēji – konsultanti sniedz informāciju un konsultācijas par veikalā esošajām mēbelēm un pakalpojumiem, ko piedāvā klientiem.
Uzņēmums saviem pastāvīgiem klientiem un pircējiem, kuri iegādājas preces un norēķinās skaidrā naudā par lielām naudas summām, piedāvā iegādātās preces ar atlaidēm.
Mēbeles veikalā ir iespējams iegādāties bezprocentu kredītā, vai arī izmantot līzinga pakalpojumus. Veikalā ir uzstādīts karšu nolasītājs, lai pircēji varētu norēķināties ar kredītkaršu palīdzību.
SIA „AHA” ir iekarojis savu vietu tirgū ar savu klientu uzticību. Savā mārketinga stratēģijā SIA „AHA” galvenokārt orientējas uz patērētājiem, kuru ienākumi ir vidēji. Uzņēmuma mērķis ir nodrošināt jau esošo klientu vajadzības atbilstoši viņu vēlmēm un piesaistīt jaunus pircējus.
Uz nākotni SIA „AHA” raugās ar perspektīvu. Ir plānots paaugstināt personāla profesionalitāti pakalpojumu sniegšanā, piesaistīt jaunus pircējus un paplašināt pakalpojuma apjomus. Kā arī uzņēmums ir paņēmis bankas kredītu un ir iegādāts jauns īpašums pilsētas centrā, kur pašlaik notiek remonta darbi – tika uzlikts jauns jumts, no jauna pārtaisītas telpas un tiek veidotas autostāvvietas. Veikals būs trijos stāvos ar kopējo platību vairāk kā 1000 m2 .
SIA „AHA” tirgus niša ir mēbeļu tirdzniecība, mēbeļu montēšana, projektu izstrāde, piegāde un mēbeļu uzstādīšana atbilstoši klienta vēlmēm.
Potenciālie produkcijas pircēji ir jaunieši un studenti, kā arī ģimenes cilvēki ar vidēju ienākuma līmeni. Tie ir cilvēki, kas ir sasnieguši zināmu stāvokli sabiedrībā, kam ir savi ienākumi, kurus tie izlieto pēc saviem uzskatiem.
Jauniešu un studentu vidējais ienākuma līmenis pielīdzināms iztikas minimumam, bet parasti tie ir brīvie līdzekļi tērēšanai, jo pārējos izdevumus sedz vecāki.


SIA “AHA” saimnieciskās darbības virzieni un ekonomiskie rādītāji.

Firma daudzus gadus sadarbojas ar Latvijas lielākajām mēbeļu ražotājfirmām, kā arī ar Latvijas mēbeļu vairumtirgotavām, kur ir iespēja iegādāties mēbeles no Vācijas, Itālijas, Spānijas, Zviedrijas, ASV, Dānijas... Vēl arī notiek cieša sadarbība ar Lietuvas mēbeļu ražotājfirmām un Polijas mēbeļu ražotājfirmām. Praktiski ar visām firmām ir noslēgti līgumi.
Firma “AHA” SIA pa šiem gadiem ir ieņēmusi stabilu tirdzniecības vietu Liepājas un Liepājas rajona reģionā. Pastāvīgo klientu sastāvā atrodas tādi Liepājā pazīstami un lieli uzņēmumi, kā a/s “Liepājas metalurgs”; a/s “Lauma”; “Latvenergo RET”; Sociālais palīdzības centrs; Liepājas pilsētas Dome; “U. Pīlēna birojs”; Liepājas centrālā slimnīca, poliklīnika un citas Liepājā pazīstamas firmas un uzņēmumi. Firma lepojas, ka klientu skaitā ir arī tādas Latvijā pazīstamas personas, kā Marija Naumova, Imants Kalniņš, grupas “Līvi” mūziķi Dainis un Ainārs Virgas u.c.
Firma visos savas vienpadsmit pastāvēšanas gados ir strādājusi ar peļņu. Lielāko savas peļņas daļu firma ir novirzījusi savai attīstībai. Regulāri tiek maksāti valstij nodokļi.
Iespēju robežās firma palīdz gan invalīdu biedrībām, gan bērniem - invalīdiem, gan bāreņiem, gan slimiem cilvēkiem un bērniem, gan skolām. “AHA” arī cenšas atbalstīt dažādus pasākumus, līdz ar to reklamējot savu firmu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties